Ljubuški: Četiri osobe uhićene zbog krađe goriva iz teretnog motornog vozila

Četiri osobe uhićene su zbog krađe goriva iz teretnog motornog vozila na bezinskoj crpki u mjestu Zvirići na autocesti kod Ljubuškog.

U ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine u 21:20 sati u mjestu Zvirići, grad Ljubuški, na BC Holdina Kravice Lijevo, službenici granične policije BiH su uočili više osoba kako pretakaju gorivo iz teretnog motornog vozila te o navedenom izvijestili Policijsku upravu Ljubuški.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Ljubuški su izišli na mjesto događaja kojom prilikom su zatekli teretno motorno vozilo marke Iveco, kao i priključno vozilo (cisternu) marke Zovko metali, BiH registarskih oznaka kojim je upravljala osoba N.B. (61) iz općine Maglaj, teretno motorno vozilo (kombi) marke Mercedes-Benz, BiH registarskih oznaka kojim je upravljala osoba V.J.(25) iz mjesta Studenci, grad Ljubuški te teretno motorno vozilo marke Iveco, kao i priključno vozilo (cisternu) BiH registarskih oznaka kojim je upravljala osoba T.Ć.(63), a na mjestu događaja zatečena je i osoba D.M. (54) iz mjesta Gabela, općina Čapljina. Također, u gore navedenom teretnom vozilu (kombi) marke Mercedes-Benz zatečeno je više kanistara punih goriva.

Policijski službenici PU Ljubuški su izvršili očevidne radnje te izuzeli teretno motorno vozilo marke Iveco s priključnim vozilom (cisternom) marke Zovko metali, kao i teretno motorno vozilo (kombi) marke Mercedes-Benz, a nad gore imenovanima N.B., V.J., T.Ć. i D.M. je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje su isti ispitani u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl. 286 KZ FBiH (Krađa), kao i kazneno djelo iz čl. 286 KZ F BiH (Krađa) u vezi čl. 31 KZ FBiH (Supočinitelji).

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a policijski službenici PU Ljubuški će po kompletiranju predmeta uputiti izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, objavljeno je na web stranici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)