Ljubuški: 17-godišnjak provalio u restoran i upućivao prijetnje SMS porukama

U srijedu ujutro PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je noću s utorka na srijedu, nepoznati počinitelj ili više njih, provalio u restoran “Avantgarde” koji se nalazi u Ulici bana Ječačića u Ljubuškom, te iz istoga otuđio manju svotu novca.

Operativnim radom istražitelji su isti dan kao mogućeg počinitelja identificirali starijeg maloljetnika (17) iz Ljubuškog.

Jučer poslijepodne, u službenim prostorijama PU Ljubuški, izvršena je kriminalistička obrada nad starijim maloljetnikom u nazočnosti njegovih roditelja, a izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

Isti dan, u PU Ljubuški pristupio je maloljetnik, inače poznanik osumnjičenog starijeg maloljetnika, i prijavio da mu je isti uputio SMS poruku prijetećeg sadržaja.

Nakon konzultacija s dežurnim županijskom tužiteljem kriminalistička obrada nad starijim maloljetnikom (17) je proširena, te je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio i kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika (17) iz Ljubuškog zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. st. 1. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ-a FBiH, stoji na službenim stranicama MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.