Ljubuški: 12-godišnja Petra Grubišić najbolji vodič pasa – Jabuka.tv

Ljubuški: 12-godišnja Petra Grubišić najbolji vodič pasa

Na Međunarodnoj izložbi pasa održanoj u nedjelju 22. listopada u Čanju u Crnoj Gori, njemački kratkodlaki ptičar Ben pod vodstvom mlade Ljubušanke, 12-godišnje Petre Grubišić, osvojio je tri vrijedna odličja; ocjenu odličan CAC CACIB, prvo mjesto u svojoj pasmini te prvo mjesto u grupi ptičara.

Petra, koja ljubav prema psima gaji od malih nogu, sudjeluje aktivno kao vodič psa na izložbama već dvije godine, a na ovom natjecanju osvojila je nagradu za najboljega vodiča u kategoriji juniora – Junior handling, javlja Radio Ljubuški.

Riječ je o kategoriji koja je od izuzetnoga značaja za kinologiju jer se kroz nju oblikuju mladi ljudi koji će kasnije postati nositelji kinološke kulture. Sudac u Junior handlingu ne ocjenjuje psa, već znanje, vođenje i prezentaciju mladoga vodiča tj. Junior handlera.

“Sudjelovanjem na izložbama svaki put naučim nešto novo, volim pse i želim postati pravi znalac, u budućnosti se vidim kao kinologinja”, rekla je skromno Petra, inače učenica osmoga razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom.

Mlada Ljubušanka u budućnosti se vidi kao kinologinja

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.