Ljubuški: 1.678 građana potpisalo petciju protiv poskupljenja vode

Predstavnici Udruge mladih „Agape” Ljubuški su u ponedjeljak 4.5.2015. peticiju s 1678 potpisa građana nezadovoljnih odlukom Općinskog Vijeća o poskupljenju vode dostavili OV-u uz zahtjev o ponovom uvrštenju ove točke u dnevni red skore sjednice.

Razlog pokretanja ove inicijative je neslaganje s odlukom Općinskog vijeća o povećanju cijene vode koja je usvojena na XXV. sjednici OV-a održanoj 27.03.2015.

“Uvjereni smo da OV neće ostati ravnodušno na prikupljene potpise građana te da će žurno reagirati i izvjestiti građane o svom odgovoru.

Peticijom je prikupljeno mnogo više od potrebnog broja potpisa (minimalno 5% glasačke populacije na području općine) kako bi se ovu odluku ponovo uvrstilo u dnevni red sjednice.

Predstavnici naše udruge su u ponedjeljak 4.5.2015. peticiju s 1678 potpisa građana nezadovoljnih odlukom Općinskog Vije…

Posted by Udruga mladih Agape on 5. svibnja 2015

Zahvaljujemo velikom odazivu građana i njihovoj pozitivnoj reakciji na odluku koja se direktno tiče njihovog osobnog budžeta. Posebno se zahvaljujemo podršci građana ovakvim i sličnim inicijativama koje prvotno stoje na usluzi građanima da njima izraze svoje nezadovoljstvo ili neslaganje s odlukama od iznimnog značaja za njihovu sredinu.

Ovoliki broj prikupljenih potpisa pokazuje i to da ljubuško stanovništvo nije potpuno neaktivno u zbivanjima u njihovoj sredini, no ipak se oslanja na inicijativu treće strane. Drago nam je stoga, što smo mogli stajati na usluzi ljubuškim građanima i pokrenuti inicijativu koja može znatno utjecati na odluke OV općine Ljubuški.

Peticija protiv odluke o poskupljenju vode samo je jedan dio misije Udruge mladih Agape da promovira aktivizam građana i njihove nenasilne reakcije na odluke koje ih se tiču te da podigne svijest o važnosti utjecaja pojedinca u društvu i njegovog doprinosa sredini u kojoj živi”, navodi se na Facebook stranici Udruge mladih „Agape” Ljubuški.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.