Ljubuška desetka: Sudjelovanje besplatno, a osigurane novčane nagrade

Utrka u dužini od 10 kilometara u lipnju će se održati na nasipu “Bajer” kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom, a sa startom i ciljem kraj “Baginog Mosta”.

U sklopu utrke će se održati i treće kolo Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, piše Moje trčanje.net.

Ideja o utrci kristalizira se već par godina, a sama rekreativna trkačka liga bila je dodatni vjetar u leđa da napravimo iskorak i organiziramo jednu ovakvu utrku, kaže ispred organizatora, odnosno udruge Zdrav Život – Kinezis, Franjo Lovrić.

Iz organizacije ističu da ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

Svojim nastojanjima želimo poručiti ljudima da se može! Mostarski polumaraton je na pravi način pokrenuo trkačku zajednicu u Hercegovini, škola trčanja Sanus Motus je donijela dodatnu pozitivnu energiju. Cilj je koristiti posebnosti malih gradova za aktivaciju lokalnog stanovništva. Sa Ljubuškom desetkom nastavljamo dalje i želimo pomoći razvoju rekreativnog trkačkog pokreta i u drugim mjestima Hercegovine, izjavio je Lovrić.

Ljubuški sigurno ima veliki potencijal u prekrasnom nasipu Bajer uz rijeku Trebižat.

Potaknuti sportskim entuzijastom Antom Tomićem, kao i uz podršku lokalne zajednice na čelu sa gradonačelnikom Ljubuškog, gospodinom Nevenkom Barbarićem, vjerujemo kako ćemo uspjeti u nastojanju da što više Ljubušaka krenu koristiti Bajer za svoje sportsko – rekreacijske aktivnosti. Sama ovogodišnja utrka će biti održana u nešto ležernijem izdanju sa dominantnom ulogom druženja i promocije trčanja, zaključio je Lovrić.

Poslije utrke uslijedit će dodjela nagrada i prigodno druženje u restoranu Kerametal u organizaciji Ante Tomića.

Sudjelovanje na ovoj trci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.