Ljubušanka Valentina Grbavac najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu Vrgorca – Jabuka.tv

Ljubušanka Valentina Grbavac najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu Vrgorca

19-godišnja Valentina Grbavac najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti Hrvatske. Valentina, studentica prve godine brodske elektrotehnike i informatike u Splitu odlučila se uključiti u utrku za gradonačelničku fotelju u Vrgorcu te želi preuzeti funkciju dosadašnjem najmlađem gradonačelniku 29-godišnjem Anti Praniću.

Iako živi u Vrgorcu, Valentina je rodom iz Ljubuškog, što su joj neki i zamjerili prilikom kandidature na što im je ona vrlo jasno im poručila: “Hercegovka sam i toga se neću sramiti, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu. Četiri godine sam doprinosila kulturi Vrgorca kroz mandolinski orkestar i sportu igrajući rukomet i mali nogomet u dresovima Vrgorca.

Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu”, izjavila je Valentina na skupu vrgorske podružnice HSP-a Ante Starčević na predizbornom skupu na kojemu su predstavljeni kandidati za gradonačelnicu, zamjenika gradonačelnice i Gradsko vijeće na lokalnim izborima.

Tom je prigodom i naglasila kako su pravaštvo i Ante Starčević skrojili prošlost Hrvatske, a HSP AS je tu da gradi njezinu budućnost.

“Hrvati danas gladuju i iseljavaju sa djedovine dok Hrvatskom upravljaju političari koje vode strani, većinom osobni interesi. Znam da se mnogi pitaju što mi ovo treba i zašto sam se odlučila na ovaj nimalo lagan pothvat. Uključila sam se razočarana osjećajem beznađa mojih vršnjaka i propadanjem moga grada koji ima puno toga za ponuditi. Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo dvadeset godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem”, poručila je Grbavac, prenosi RTL.

Valentina se bavi i sportom, igra nogomet na poziciji stopera u ŽNK Sloga iz Ljubuškog u BiH, a politikom se počela baviti nedavno postavši predsjednica mladeži HSP AS Splitsko- dalmatinske županije.

Nedavno je sudjelovala i u natječaju jednog dalmatinskog portala koji je u suradnji s modnim stručnjacima birao djevojku koja će postati model na jedan dan. Iako nije odnijela pobjedu, otkrila je kako joj to nije bilo prvo iskustvo modnog seta te da je kao djevojčica sudjelovala na revijama.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.