Ljubušanka će u svojoj kući otvoriti krojački salon

Grad Ljubuški dodijelio je ukupno 60.000 KM za financiranje biznisa za marginalizirane skupine žena.

Novčana sredstva dobilo je sedam Ljubušanki: Nikolina Miličević, Petra Jelčić, Romilda Ćutuk, Antonija Boras, Ana Krajinović, Antonija Kolobarić i Danijela Kraljević od kojih će svaka dobiti po 8.571 KM.

Tridesetdvogodišnja Romilda Ćutuk iz ljubuškog je sela Vojnići, gdje živi sa suprugom Dariom i troje djece, šestogodišnjim sinčićem i četverogodišnjim blizankama. Profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti, no život je išao nekim svojim tijekom pa nije radila u školi, privlačilo ju je šivanje i krojenje i sad će se tome više posvetiti.

Išla sam na tečaj krojenja i šivanja, počela sam pomalo šivati za sebe i svoje djevojčice i dobro mi ide, vidim se u tome. Počela sam šivati svečane haljine, to se postupno pročulo, pojavilo se zanimanje. Kad je objavljen poziv, kažem sebi: “Idem probati”, prijavila sam se i uspjelo je.

Bit će mi to od velike pomoći s obzirom na to da sam početnica. Imam jedan stari šivaći stroj, kupila sam rabljeni, od ovog novca kupit ću još dva, potom glačalo i krojački stol, a trebam platiti i doprinose godinu dana za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu od 2.000 KM. Otvorit ću krojački salon svečanih haljina u svojoj kući u Vojnićima, kaže za Večernji list Romilda Ćutuk.

Poduzetnički fond za marginalizirane skupine žena i pripadnike drugih marginaliziranih skupina u razvoju biznisa utemeljili su Grad Ljubuški i USAID/PPMG (Program potpore marginaliziranim skupinama), uz potporu USAID/INSPIRE-a (Program potpore zaštiti ljudskih prava).

Namijenjen je punoljetnim ženama koje imaju poslovnu ideju i žele je realizirati započinjanjem vlastitog poslovnog pothvata. Odnosi se to na žene žrtve nasilja, samohrane majke, nezaposlene mlade žene mlađe od 35 godina, dugoročno nezaposlene žene, žene s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žene iz ruralnih područja te žene koje su na neki drugi način marginalizirane.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.