Ljubušaku pola godine zatvora za posjed i prodaju speeda i marihuane

Nepravomoćnom presudom Općinski sud u Ljubuškom oglasio je krivim Maria Miličevića iz Humca zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, dok je oslobođen optužbe za Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.  

Miličević je u rujnu 2009. godine zaustavljen od strane djelatnika PP Ljubuški i djelatnika Odjela za droge MUP ŽZH, kojom prigodom mu je oduzeto 13 smotuljaka speeda i 2 smotuljka droge marihuana, a u kasnijem pretresu kuće još 15,90 grama marihuane. Miličević je prije nego je uhvaćen, navedenu drogu kupio u Mostaru od njemu poznate osobe, u namjeri da istu proda.

Prilikom odlučivanja o kazneno-pravnoj sankciji sud je od olakotnih okolnosti kod optuženog našao da je priznao počinjenje kaznenog djela, da je obiteljski čovjek i otac jednog maloljetnog djeteta, da ranije nije osuđivan, suradnju u istrazi sa policijom, njegovu mladost te općenito tešku materijalnu i obiteljsku situaciju optuženika, koje sve okolnosti je sud cijenio kao osobito olakotne okolnosti zbog kojih je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci. Sud smatra da će se ovom utvrđenom kaznom zatvora u cijelosti ispuniti svrha kažnjavanja te je zbog istih razloga sud zaključio da se svrha kažnjavanja ne bi postigla kada bi se kazna zatvora zamijenila radom za opće dobro na slobodi, obzirom da su sve te okolnosti postojale u vrijeme počinjenja kaznenog djela koje očigledno nisu utjecale na optuženog da ne čini zakonom zabranjene radnje.

Uslijed nedostatka dokaza, sud je optuženika oslobodio od odgovornosti za kazneno djelo Nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, obzirom da je tijekom dokaznog postupka nesporno utvrđeno da je to oružje i municija njegovog strica koje je međutim, svejedno oduzeto obzirom da nabavka i držanje takvog oružja (automatska pušta i streljivo za istu) nije dopušteno građanima. Jedna pronađena lovačka pušta je vraćena vlasniku.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.