Ljubušak ulazi u hrvatsku Vladu

Andrej Plenković je u četvrtak brzopotezno maknuo Mostove ministre, a već dan poslije poznati su ljudi koji će umjesto njih obavljati odgovorne funkcije.

Mostovca Slavena Dobrovića, zamijenio je Mario Šiljeg, HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Naime, premijer Plenković je izabrao Šiljega da privremeno preuzme Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te da upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Mario Šiljeg rođen je 17. svibnja 1976. godine u Ljubuškom, a srednju tehničku školu pohađao je u Ljubuškom i u Osijeku. Završio je Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije gdje je i doktorirao, piše Direktno.hr.

Njegov doktorski rad se bavio problemom pripreme vode za piće vodoopskrbnih sustava osječkog i vukovarskog područja, a u znanstvenim je krugovima poznat po tome što se zalagao da je voda nacionalni resurs te da nije u ničijem vlasništvu.

Zanimljivo je kako je Šiljeg nedavno u Puli izjavio kako moramo više promovirati projekte kojima je cilj zaštita od poplava, zbog sve izraženijih klimatskih promjena, u koje neki skeptici danas sve više sumnjaju.

Objavio je više stručnih tekstova u kojima navodi kako je jedan od ključnih problema hrvatske vodoopskrbe veliki gubitak vode od izvora do krajnjeg potrošača.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.