Ljubušak sporazumno priznao krivnju za poreznu utaju i vratio državi 100.000 KM

Milenko Nižić, rođen 1967. godine u Ljubuškom, državljanin BiH i pravna osoba “Nižić-Šport” export-import, poduzeće za trgovinu i usluge d.o.o. Ljubuški, sporazumno su priznali krivnju i s tužiteljem iz Odjela III zaključili sporazum o priznanju.

Sporazumom je predviđeno da se optuženom Milenku Nižiću izrekne uvjetna osuda od osam mjeseci zatvora, koja se neće izvršiti ako optuženi ne počini novo kazneno djelo u razdoblju od dvije godine. Također, optuženom Nižiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, a pravnoj osobi-poduzeću u kojem je on ovlaštena osoba novčana kazna od 5.000 KM.

Optuženi u ovom predmetu uplatio je sva porezna dugovanja, u iznosu od oko 100.000 KM u koji su uključene i pripadajuće kamate, te je na taj način novac vraćen u proračun BiH.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optuženih u izvršenom kaznenom djelu kao i težini kaznenog djela.

Sporazum je proslijeđen na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ja mislila da je rijec o poduzecu ASD doo,Ljubuski kcer poduzeca Unitrade doo do 2008 g su 10 miliona oprali raznim fiktivnim racunima i uplatama,sjecam se da su u Sirokom B. ASD siroki brijeg u jednom danu oprali 500.000 KM i nikad nitko nije odgovarao,Unicreditbanka tj direktor iste dobro je podmazan da ne daje inf.poreskoj pa Sipi.Tuga ali eto jedan Nizic doo bude sankcioniran,to je drzava po mjeri pojedinaca.

  • Kap vode u casi koliko se opralo bez deterdenta.Hapsite inspektore koji su radili kontrole ovakvih firma,i provjerite koju imovinu oni danas imaju,zbog ovih stvari u Hercegovini niko nece ostat svi ce otic vanka.Federalci sta cekte upadajte u firme koje su utajile priko milijardu km a ima i u nasoj zupaniji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.