Ljubušak priznao krivnju zbog udaranja policijskoga službenika

Optuženi Z. H. (54) pred sucem za prethodno saslušanje Općinskoga suda u Ljubuškom priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika.

Optužnicom ovog tužiteljstva Houdeku je stavljeno na teret da je 25. srpnja 2017. godine napao službenu osobu u obavljaju poslova javne sigurnosti i nanio joj lakše tjelesne ozljede.

Naime, optuženi je navedenog dana, u jednom trenutku dok su ga policijski službenici PU Ljubuški prevozili u službene prostorije radi daljnje obrade, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,26 promila fizički napao policijskog službenika.

Optuženi se u tom trenutku nalazio na stražnjem sjedištu kada je nasrnuo na policijskog službenika koji je sjedio na suvozačevom mjestu i zatvorenom šakom udario ga u predjelu glave i uha, a policijski službenik je brzom reakcijom uspio odbiti daljnje napad optuženika.

Radi boljeg razumijevanja postupka, daljnji korak je upućivanje predmeta sucu radi zakazivanja ročišta na kojem će se razmatrati izjava o priznanju krivnje, pa ako sudac prihvati izjavu o priznanju krivnje, izjava će se unijeti u zapisnik i nastavit će se s raspravom za izricanje kaznenopravne sankcije.

Ukoliko pak sudac odbaci izjavu o priznanju krivnje provest će se redovni postupak, a izjava o priznanju krivnje se ne može koristiti kao dokaz u daljem tijeku postupka, izjavio je za portal Jabuka.tv, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.