Ljubušak na ”Piku” prodavao bombu ”koja raznosi kuću”

Na internet oglasniku Olx.ba (Pik.ba) prodaje se sve, od igle do lokomotive, no problemi nastaju onda kada se oglasi počnu kositi sa zakonom. Tako je objavljen oglas u kojem se prodaje bomba, koja je i učinkovita jer njezin prodavač jamči da može raznijeti kuću, piše Faktor.ba.

Inače, zanimljivo je da je kupoprodaja oružja preko interneta dopuštena, ali samo onima koji za to imaju dozvolu, kako kupcima, tako i prodavačima.

Objasnila je ovo i Aida Ramić, PR i brand menadžerica OLX-a, koja je istaknula da uvijek za prodaju oružja od svojih korisnika traže potrebne dozvole. Ipak, kako tvrdi, nemoguće je kontrolirati sve oglase koji se pojave.

pik

”U ponudi imamo pet milijuna oglasa i ne možemo imati potpunu kontrolu, osobito jer su u tom segmentu zaposlene samo četiri osobe. Imamo, ipak, odličnu suradnju s korisnicma koje nagrađujemo kada nam prijave sporne oglase i zahvaljujući njima, oni bivaju uklonjeni, a korisnici suspendirani i prijavljeni”, kaže Ramić za Faktor.ba

Prema njezinim riječima, OLX ima odličnu suradnju s institucijama. Za nedopušteno držanje oružja ili streljiva predviđena je kazna od šest mjeseci do dvije godine zatvora. U BiH u ovim slučajevima se uglavnom izriču uvjetne ili novčane kazne.

Ramić je dalje objasnila da su rijetki oni koji budu naivni kao gore navedeni Ljubušak, koji ručnu bombu prodaje na ovako otvoren način. Trgovci oružjem to rade diskretno preko privatnih poruka, što je teže otkriti.

Ali, korisnici su pod budnim okom policije i to Odjela cyber kriminala Federalne uprave policije, koji intenzivno prati online prodaju, a to dokazuje i nedavno uhićenje dvojice mladića jer su preko ilegalnih internet servisa dogovarali prodaju droge i oružja.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.