Ljubušak na oprezu: Nemam simptome, ali valja biti siguran

Koronavirus glavna je tema u svijetu proteklih tjedana, a nakon što je potvrđen u susjednoj Hrvatskoj, sve je više zabrinutosti i kod pojedinih Ljubušaka.

Portal Jabuka.tv ranije je prenio vijest kako su im iz H Plus ljekarne u Ljubuškom potvrdili da su u zadnjih nekoliko dana rasprodali sve medicinske maske.

Novinari Radija Ljubuški danas su u Ljubuškom sreli jednog sugrađanina s maskom na licu, koji je rekao da je kiruršku masku dobio u ambulanti u Vitini.

Kaže, valja biti siguran.

Na pitanje, ima li temperaturu ili neke druge simptome koronavirusa odgovorio je da nema, a da temperaturu provjerava starim, dobro poznatim, hercegovačkim načinom – stavljanjem ruke na čelo. Kaže, čelo mu je hladno i siguran je da nema temperaturu, ne kašlje, niti osjeća bilo koji od simptoma koji prate koronavirus.

Na konstataciju da možda i ne bi trebao nositi masku, jer ako se već osjeća dobro, male su šanse da zarazi druge, rekao nam je kako masku nosi zbog vlastite sigurnosti, jer, kako kaže, danas nikomu ne možeš vjerovati.

Sljedeće pitanje postavio je on nama.

Pitao nas je:

Ako se taj koronavirus već prenosi s jedne osobe na drugu, znači li to, kad bih ga ja dobio i prenio na vas da ja više ne bih bio zaražen?

Novinari su ga morali razočarati odgovorom.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.