Ljubić: Sporazum HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH nema alternativu

Glavni odbor HDZ-a 1990 danas je u Širokom Brijegu razmatrao daljnju suradnju sa HDZ-om BiH zbog brojnih nesuglasica, ali je odlučeno da daju još jednu priliku dogovoru zbog važnosti, te koalicije za hrvatski narod.

Predstavnici županijskih stranačkih organizacija, pogotovo iz Srednjobosanske županije, ukazali su na veliki problem provođenja sporazuma s HDZ-om BiH kako u organima vlasti, tako i prilikom raspodjele drugih pozicija.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić rekao je novinarima da sporazum sa HDZ-om BiH neće puknuti barem kada je riječ o vlasti na razini BiH.

“Analizirali smo provođenje koalicije sa HDZ-om BiH. Dok suradnja na razini BiH dobro funkcionira u interesu stranke i naroda, mogla su se čuti brojna nezadovoljstva u nekim lokalnim stranačkim organizacijama tamo gdje dijelimo vlast sa HDZ-om BiH. Međutim, zaključak je da će se dati prilika dogovoru”, naveo je Ljubić.

hdz1990-0223

Odgovarajući na pitanje je li na pomolu raskol, Ljubić je rekao da sporazum sa HDZ-om BiH nema alternativu, jer se u njega ušlo prvenstveno zbog zaštite nacionalnih interesa.

Govoreći o reformama na nivou BiH, Ljubić je potvrdio da je “šestorka” jasno zacrtala proces rješenja državne i vojne imovine, pri čemu će, kako je rekao, lakše ići pitanje vojne.

On se osvrnuo i na proces rekonstrukcije vlasti u Federaciji BiH i upozorio da je sve manji prostor za opstrukcije tog procesa o čemu svjedoče i reagiranja međunarodnih dužnosnika.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora govorilo se i o pripremama unutarstranačkih izbora, pri čemu je Ljubić potvrdio da će izborni sabor stranke biti održan u drugoj polovici lipnja.

(ABCportal.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.