LJUBIĆ: SDP je poražen, u BIH su pobjedile proeuropske snage

Na marginama Svjetskog foruma demokracije u organizaciji Vijeća Europe, posvećenog definiranju novih akcija s ciljem jačanja demokracije širom svijeta, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić razgovarao je danas u Strazburu s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur o političkoj situaciji u BiH nakon općih izbora te o izgledima za implementaciju izbornih rezultata.

Naglašavajući da su na izborima pobijedile proeuropske stranke koje predstavljaju izborni legitimitet sva tri konstitutivna naroda i svih građana BiH, Ljubić je kazao da upravo na toj činjenici temelji opravdani optimizam da će brzo doći do uspostavljanja vlasti na svim nivoima.

Izrazio je očekivanje da će novouspostavljene vlasti imati kapacitet za donošenje najvažnijih odluka u vezi s ključnim pitanjima koja stoje pred BiH, a koja se tiču članstva u Vijeću Europe i procesa pristupanja Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH.

Predsjedavajući Ljubić informirao je Brasseur i o tome da je BiH u potpunosti spremna za šestomjesečno predsjedavanje Vijećem Europe, od svibnja do studenog 2015. godine što je predsjednica PS Vijeća Europe Brasseur pozdravila uz ocjenu da ta dužnost predstavlja dodatni stimulans da BiH brže krene prema Europskoj uniji.

Dnevnik.ba

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.