”Ljiljani” na policijskom autu u Kiseljaku

Brojni prolaznici i građani Kiseljaka svjedočili su isticanju nacionalnih obilježja na službenom vozilu MUP-a.

Nekada multietnička institucija opredijeljena za zaštitu svih građana FBiH očito je u međuvremenu postala bošnjačka. Isticanjem čak dva grba bošnjačkog naroda na retrovizoru službenog vozila, policajac koji duži vozilo, očito je osjetio dovoljan komfor da istakne pripadnost svom narodu, navodi se na početku priopćenja Hrvatske republikanske stranke Kiseljak.

Za građane Hrvate, a koji u Kiseljaku čine većinu, ovo je jasna poruka kome policija pripada i čije interese zastupa.

Ovo službeno vozilo sasvim sigurno voze isključivo Bošnjaci i sasvim sigurno pripada policijskoj postaji gdje nebošnjački službenici, ukoliko ih i ima, nemaju slobodu prigovoriti da nacionalnim obilježjima nije mjesto u službenim automobilima.

HRS Kiseljak, kao stranka koja još uvijek vjeruje da MUP SBŽ-a treba štititi interese svih građana, a ne samo Bošnjaka, poziva MUP Županije Središnja Bosna da odgovori kome pripada vozilo s fotografije. U skladu s ovim odgovorom HRS će tražiti odgovor čije interese MUP štiti kako bi se eventualno pokrenuo proces formiranja hrvatskog MUP-a.

Smatramo ovo pitanje posebno važnim s obzirom na izjave kako MUP navodno traži napadače na katoličkog župnika iz Kaknja. Ako ga traže s ovim obilježjima možemo samo očekivati da će MUP biti uspješan kao u lovu na ubojice hrvatskih povratnika u selu Ratanj, također općina Kakanj.

HRS Kiseljak napominje da kao politička organizacija nema nikakav problem s isticanjem bošnjačkog nacionalnog obilježja. U Kiseljaku se obilježja Bošnjaka nalaze na svim lokacijama gdje je Armija BiH vojno poražena, i te zastave im nitko ne osporava, naprotiv, ali etnički obilježiti službeno vozilo je alarm da se MUP pretvara u organizaciju kakva po uvjetima formiranja Federacije BiH ne bi smjela biti.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Ovo su potpisali i dogovorili ministri iz HDZ. Sto je tu cudno. Nakon 30 god ukidaju šahovnicu kao policiski obilježje i na vozilima policije ZHZ i HBZ i na odorama policajaca. I sada se cudimo ljiljanima. Bravo za nase prestavnike u vlasti. Fujjjj.!

  • Bošnjaci nemaju svoju povijest, tako ni pripadajuća obilježja, gledamo li u daleku prošlost vidjet ćemo da su ljiljani bili dio hrvatskog identiteta, pa i katoličkog (sv Ante npr).

  • To je također grb Pavlovića koji su se borili protiv Turaka. Druga je stvar što su vam pohrvaćeni drugovi i drugarice ispraili mozgove da je to nešto ,,bosansko” a ne ,,hrvatsko”. Najveći neprijatelj Hrvata jest hrvatski primitivizam, nije ni čudo da vam sada drugovi i drugarice kroje sudbinu, a drugo ništa niste ni zaslužili.

  • Samo primitivci mogu tražiti da im se država ukine i da žive kao roblje njihove nacionalne politike! Ova BiH bi, prema njima, bila trećina hrvatska, trećina srpska i trećina bošnjačka (otprilike)? I Europa i Amerika će dozvoliti da na njenom teritoriju postoji čista muslimanska država?! Naivni ljudi! Što Turska onda nije odavno u Europskoj uniji iako ispunjava sve uvjete odavno?! A znate li uopće što sve treba da neka teritorija postane samostalna država (valuta sa podlogom, policija, vojska, i sve ostalo što treba ustrojiti…). I misite da bi vam bilo bolje u rukama ovih naših sadašnjih mafijaša???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.