Livno zabranilo rad trgovinama nedjeljom i blagdanima

Gradsko vijeće Grada Livno na sjednici u srijedu jednoglasno je usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva.

Prema ovoj odluci, pravne i fizičke osobe iz oblasti trgovine nedjeljom i blagdanima neće raditi.

Po riječima predlagatelja ove odluke gradonačelnika Grada Livna Luke Čelana, mjera ove zabrane se pokazala učinkovitom i opće prihvatljivom ne samo na području Grada Livna, nego i u svijetu.

Trajna zabrana rada trgovina nedjeljom osigurati će zakonsko radno pravo na tjedni odmor uposlenika i vrijeme za obiteljske vrijednosti, čemu teže sve napredne i moderne države u Europi i svijetu, a što je pretpostavka za izgradnju humanijeg društvenog okruženja, kazao je Čelan.

Udruga Mlado Sunce ŽZH: Ne dozvolite da nedjelja ponovno postane radna

(Fena)


19 komentara

  • Ne kvare vam prodavnice obiteljske vrijednosti nego kafići i kladionice…malo se za to pobrinite i sve ce bit puno bolje,jednostavno odredite nedjelju neradnim danom za sve djelatnosti tek tako cete postić željeni cilj ako ga uopće imate….

  • Svaka cast more svak ako oce nesto bi trebalo bit dezurno ali nek je skuplje nak se moze radnik dobro počastit za taj radni dan a nisu krive trgovine nego zidovi sto svracaju u njih i tovare po puna kolica nediljom nisam nedto ni star ali ima 5 god to izbjegavam nediljom šoping

  • Za peru žderu: kad već spominješ policiju,zdravstvo,kafiće,kladionice i aludiraš ma radite i vi u trgovinama ako već tako razmišljaš onda nek radi i općina i pošta i županija tj ko ga je …e radit ćemo svi i mirna bosna

  • Predstava za stoku sitnog zuba, kao da je rad trgovina najveći problem u Livnu. Licemjerno je reći da se brinete za radnike u trgovini kad je očito da se u istom trenutku ne brinete za konobare, radnice u kladionicama, u pekarama itd.
    Šta njima nedjeljom nije nedjelja?

  • Zabrane nemaju smisla. Neka radi tko zeli raditi. Samo treba strogo postivati radnicka prava, slobodan je neki drugi dan, vise dnevnice, i cao. Cuj zabrana nedjeljom za trgovine. Ako se zabranjuje, onda se svima zabranjuje. A to je nemoguce, neizvedivo i nema smisla. Ljudi vani se bore za rad vikendima i blagdanima jer im se isplati financijski, a ovdje izgleda problem jedino trgovine i nedjelja, nigdje veze.

  • Ti anonimni što kažeš da se vani bore za rad vikendom i nediljom je laž, ja sam u Njemačkoj nedjeljom neradi ništa osim ugostiteljski objekata i kafića ili možda jedna trgovina na stanici. To je svakako normalno za ugostiteljske objekte ako je normalno. Zašto nedjelju nebi počasti li tako što ćemo bit obiteljski pa nek je i sa jučerašnji kruhom ali s blagoslov om.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.