Livno: Službeno vozilo HDZ-ove Josipe Rimac udarilo i usmrtilo divljeg konja?

Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i šefica HDZ-ove kampanje, u petak navečer kod Livna doživjela je prometnu nesreću u kojoj je deblji kraj izvukao konj, javlja Tris.

Naime, Rimac se u društvu dvaju dogradonačelnika (Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem) vozila u službenom VW Passatu Grada Knina iz Viteza prema Kninu, vraćajući se s klauzure HDZ-a u Vitezu, a za volanom se nalazio šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.

Automobil je naletio na krdo divljih konja te je oštećen. Čelništvo Knina nije zadobilo ozljede.

“Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi… Dobro sam, da nisam, bila bi na bolovanju”, kazala je Rimac, koja je natukla rame.

Gradonačelnica je istaknula i kako njoj odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom nije sporan, jer su u susjednoj državi imali niz poslova koji su morali biti obavljeni u ime grada.

“Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u BiH, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali detalje oko proslave 20. obljetnice Oluje. Primjerice, zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla”, objašnjava Rimac.

“Vozilo VW Passat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao T. V. (42) iz Knina u petak 24. srpnja oko 21.15 sati na magistralnoj prometnici Livno – Šuica – Kupres kod predjela zvanog Borova glava udario je u konja. Radi se o prometnoj nesreći u kojoj je na automobilu nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđeni konj je predan na skrb lokalnoj udruzi za zaštitu životinja. Očevid je obavila Policijska postaja Livno”, kazali su iz MUP-a Herceg-bosanske županije, piše Tris.

Glasnogovornik MUP-a kazao je kako se takve prometne nesreće događaju najmanje pet do šest puta godišnje jer tim područjem krstari nekoliko stotina divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su išli raditi u Njemačku, a na povratku su kupovali traktore.

“Što je dalje bilo s konjem i je li preživio ne znam”, kazao je glasnogovornik MUP-a.

Tris piše kako iz Livna stižu informacije da zaštitari životinja konju nisu uspjeli pomoći, no Rimac je uvjerena da je konj preživio.

“Ja sam sa sela i volim konje. Bilo bi mi strašno da smo ga ubili”, kazala je Rimac.

(Index.hr)

6 komentara

Komentiraj: