Livno je poznato po siru, a evo po čemu ostatak Hercegovine

Internetska stranica Taste Atlas je turistički vodič kroz tradicionalnu hranu.

Opisujući sebe kao “svjetski atlas tradicionalnih jela, lokalnih namirnica i autentičnih restorana”, sadrži globalnu kartu hrane s ikonskim jelima prikazanim u njihovim regijama.

Tako smo bacili oko na BiH, gdje se odmah u oko upadaju sarajevski ćevapi koji su najpoznatije jelo u glavnom gradu BiH.

Livno je naravno poznato po Livanjskom siru, dok su za područje Blidinja i južnije istaknuli puru s lučinicom.

Za Široki Brijeg i ŽZH su izdvojeni uštipci, područje Čitluka je označeno vinom, dok se malo istočnije u Hercegovini izdvojio sir iz mijeha.

Za Nevesinje je istaknut poznati Nevesinjski krumpir

Bacili smo oko i na Hrvatsku, gdje je Zagreb poznat po štruklama i brojnim drugim jelima, Sinj po arambašima. Nešto južnije po Dalmaciji je istaknuto vino, a ostatak karte i određena mjesta koja vas zanimaju možete vidjeti na stranci Taste Atlas.

(www.jabuka.tv)10 komentara

  • Eh ti zugatoru.pa ta mladež i mora bit zlatna jer druge i nema. Sposobna mladež se snalazi po svitu a nesposobnim se svagdi pomaže. Tako i mi pomažemo zlatnoj(nesposobnoj) mladeži da uspije u svom snalaženju i da se izbori za prava “hrvatskih” političara

 • -Posušje poznatu po kurcenju. Idu u duboke minuse kako bi se pohvalili novim autom,mobitelom ili kućom.
  -Grude poznate po Zvoni Bobanu
  -Široki (kao što ovaj gore reče) po profiterima i robovlasnicima.
  -Kocerin po Duhanu i ćirilici (zna se daleko za kocerinski duvan)
  -Mostat po drogi ma da je ne fali ni u ostalim mistima…

  • Ako cemo vec tako nabrajati. Onda i nama (SB) uz vec napisano, mozes komotno nadodati to sto si napisao i za Posusije. I uz to jos nadopisi puste influencerice.

 • Ravno, Neum, Stolac, Čapljina, Mostar, Čitluk, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Rama, Prozor, Tomislavgrad, Livno i Kupres, većinska hrvatska Hercegovina, osim Jablanice i Konjica, bošnjačke općine, i Trebinje i okolica Rs. Sve to ima zemlja ta moja Hercegovina, kamen,krš i maslina, vino,ganga, neretva. Kravice, Blidinje, Međugorje, Hutovo blato, Kupres, Ramsko jezero, Borak, Buško jezero, Stari most i Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, Avanturističi park, Vjetrenica ..

 • Uštipci, meza, vino, sir, masline, pršut, rakija, kiseli kupus, štrudla, hormašice, sve je to karakteristično za Hercegovinu, ZHŽ, Tomislavgrad,Livno i Kupres, Mostar, Čitluk, Čapljina, Neum i Rama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.