Livno dobiva obilaznicu vrijednu 4,5 milijuna KM

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH, kao investitor, i predstavnici poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje, kao izvođači radova, potpisali su ugovor o izgradnji livanjske obilaznice vrijedan 4,55 milijuna maraka.

Ugovor se odnosi na izgradnju obilaznice na Orlovači, koja povezuje magistralnu cestu M-15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M-16 na Drinovoj međi.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina.

Potpisali smo ugovor za izgradnju prve faze zaobilaznice u Livnu. Ukupna dužina obilaznice koja će biti izgrađena je 2,9 kilometara, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 4,55 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj, dodao je Pravdić.

Ugovorenim radovima predviđena je izgradnja i dva rotora i četiri raskrižja, zatvoreni sustav odvodnje uz prikupljanje vode u separatore i odvod do recepijenta, kao i postavljanje rasvjete.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisivanju ugovora je nazočio u ulozi domaćina te je izrazio veliko zadovoljstvo skorašnjim radovima.

Ovo je veliki projekt za Livno. Znamo da je prometna povezanost jako važna za razvoj određenih sredina, a posebno raduje činjenica da je riječ o obilaznici na Orlovači. Izgradnjom ceste otvaramo prostor i za investicije na tom području, kazao je livanjski gradonačelnik.

Podršku kako ovom tako i sličnim projektima u Livnu dala je i zamjenice Predsjedavajućeg zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Ovaj projekt, kao i svi drugi, doprinos su kako u putnom i infrastrukturnom tako i u svakom drugom pogledu. Naš grad već odavno ima sve konture grada u kulturnom, povijesnom, a i u infrastrukturnom smislu, na što sam ponosna. Vjerujem da ćemo zajedno sustavnim radom, kao što smo do toga došli i danas, jednom sustavnom politikom kroz naše institucije učiniti sve da naš grad i u budućnosti bude još razvijeniji na dobrobit svih naših stanovnika, istaknula je Krišto, prenosi Fena.

Rok za izvođenje radova na obilaznici na Orlovači prema potpisanom ugovoru je godinu dana.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.