Lista tvrtki koje su najveći dužnici BiH

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodatnu vrijednost u prosincu 2017.

Kao što je slučaj bio i prethodnih nekoliko mjeseci, tvrtke na vrhu liste nisu mijenjale raspored, ali jesu iznose koje duguju Bosni i Hercegovini, javlja N1. Voditelj liste je i dalje Kantonalno javno komunalno poduzeće Gradski promet d.o.o. Sarajevo. GRAS za PDV državi duguje čak 22,368,711 konvertibilnih maraka.

Na drugom mjestu ove nepopularne liste MB – KEKEROVIĆ d.o.oo iz Laktaša. Dug ovog preduzeća za PDV iznosi 11,411,914 KM dok treće mjesto zauzima Đuša d.o.o. iz Fojnice sa 8,990,692 konvertibilnih maraka duga.

Četvrti dužnik je Federalna direkcija robnih rezervi pet je MASS d.o.o. Bijeljina. Slijede Elipsa d.o.o. Posušje, Osmex d.o.o. Sarajevo te Janus d.o.o. Brčko Distrikt.

U nastavku pogledajte kompletnu listu dužnika po osnovi PDV-a u Bosni i Hercegovini.

Lista tvrtki koje su najveći dužnici BiH

Podsjećamo, lista je zaključena početkom prosinca 2017. godine.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

    • Poreznici su potkupljiva gamad, ali hocemo li zatvarati oci pred poreznim prevarama i cinjenicama da sve ove velike gazde ovdje u Hercegovini smatraju da je placanje poreza porez na budale ili tako nesto?

  • Gazde u Hercegovina su najveća gamad na svijetu.Kad trebaju sebi i svojoj djeci kupit auto od 100 000 eura nema problema,a kad trebaju radniku dat 100 KM veću plaću to je već problem.Oni gaze radnike i ljudi zbog takve ološi bježe u Njemačku,da zarade djeci kruha.Naši dušebrižici se drže tih gazda da im daju para.Na jednoj strani imate političko,svećeničko poslovnu elitu, a na drugoj obične ljude sa obiteljima i djecom ljeljni posla i kruha.Nije čudo što nam ovako dobro ide.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.