Limena glazba probudila Mostarce

Promenada je krenula ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, zatim Ulicom Kneza Mihajla Viševića Humskog, prema raskrižju kod „Doma zdravlja”, zatim ravno prema i preko Starog mosta do izlaza na Ulicu Maršala Tita. Potom se svečana promenada nastavila kretati Ulicom Maršala Tita do raskrižja kod željezničke stanice,pa preko Carinskog mosta do raskrižja kod hotela „Ero”.

Maršuta Hrvatske glazbe Mostar, kako je najavljeno od hotela “Ero”, se nastavlja kretati ulicom Dr. Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom Kralja Tomislava (vrh Avenije), a zatim Avenijom do križanja s Ulicom Kardinala Stepinca (Katedrala) i do Trga Hrvatskih velikana – Rondo.

Za vrijeme kretanja budnice, promet su regulirali službenici PU Mostar pa je dolazilo do privremenog prekida u prometu ili do usporenog prometovanja na pojedinim dionicama.

Svečana promenada završila je od kuda je i krenula, ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, gdje se tradicionalno nastavilo druženje i čestitanje radničkog praznika.

Današnji praznik u Mostaru proteći će bez organizirane proslave, kao i zadnjih nekoliko godina. Prije se ovaj praznik obilježavao u organizaciji sindikata i to dijeljenjem porcija graha i druženjem na mostarskoj šetnici, prenosi Prvi.tv.

Iako nema organizirane proslave, brojni Mostarci današnji će praznik proslaviti uz roštilj na izletištima u okolici Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.