Lijanovićevi ljudi državi vraćaju 120.000 KM

Županijski sud u Tuzli osudio je Merseda Šerifovića, zastupnika u Skupštini Tuzlanske županije i predsjednika Županijskog odbora Narodne stranke Radom za Boljitak, na dvije i pol godine zatvora.

Kako prenosi FTV, nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, Šerifović je pušten iz pritvora, a državi će morati vratiti 50.000 KM koje je protupravno stekao.

Također, Suad Čamdžić, bivši savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, osuđen na dvije i pol godine zatvora, pušten je iz pritvora, a državi će morati vratiti 70.000 KM.

U pritvoru su još ostali Jerko Ivanković Lijanović, bivši federalni ministar poljoprivrede, i njegov savjetnik Stipe Šakić, koji su optuženi da su, prilikom dodjele poljoprivrednih poticaja organizirano uvjetovali poljoprivrednike i na taj način nezakonito stekli protupravnu imovinsku korist veću od 817.000 KM.

(FTV)

16 komentara

  • Gledan face na otvaranju renoviranog Borka. Uvik iste face. Di se jede i pije bajdalije-mene niđe. Možda zato što me zovu di se triba kopat i lopatat. A nije da san gori ni po pameti ni po školi od ovih bilmeza iz svih stranaka i strabčica ,koji se tu besplatno prejedaju i opanjkavaju. Možda je i bolje tako-ne bi se ja osjeća dobro među njima. Ne triba zaboravit ni lokalne tajkune i tajkunčiće to jest uglavnom ratne i poratne profitere, bjednike koji su zbrisali u Njemačku u ratu ili se ovde bogatili na humanitarnoj katastrofi vlastitog naroda švercajući i prodavajući sve od igle do lokomative. Ponajviše hranu iz donacija. Ima tu jadnika kolko ti srce oće , čak i više od tog . Međutim ,ono što zaista boli i dira dušu i srce jeste opažaj, da je tih istih dana bila i humanitarna akcija za dicu -Marija naša Nada. Svega nekoliko faca-lica ,koja su bila na domjenku u Borku, to jest na prejedanju, su se mogla vidjeti na Puringaju , u Dvorani Zavoda Svete Obitelji.
    Svaka čast onima ,koji su bili na toh hvale vridnoj humanoj potrebitoj akciji. Ostalim jadnicima, lupežima iz Borka , mogla bi zastati kost u grlu , kad se sljedeći put budu prežderavali, jer su zaboravili one kojima je pomoć doista potrebna.

    • Moraš shvatit da je to sirotinja , u Borku su jeli mukte i nisu morali trošiti a u Zavodu su trebali nešto platiti. Stoga molim više razumijevanja za te jadne ljude koji su otišli u Borak samo se najesti.

  • dosta su lijanovići i valjali doksu valjali nije baš sve bilo loše znam dobro menisu 3 valjali a nisam jim ni kave platijo bogami istina živa

Komentiraj: