Lijanović: Ne prihvaćamo ultimatume iz RS-a

Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu PSBIH sastao se danas u Širokom Brijegu s Tamirom G. Waserom, šefom Političkog odjela ambasade SAD-a, gdje su razgovarali o izbornim rezultatima, o dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima Narodne stranke Radom za boljitak, te o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

”Krajem rujna slavimo 10. godišnjicu postojanja stranke i moram izraziti svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju” kazao je Mladen Ivanković Lijanović, naglasivši pri tome kako je iznimno zadovoljan činjenicom da je javnost u ovih 10 godina prepoznala dosljednu politiku Narodne stranke Radom za boljitak koja zagovara višeetničnost, jednakopravnost prava, put BiH ka EU i NATO-u, ekonomski boljitak kroz zaštitu i poticanje domaćeg gospodarstva što je preduvjet za smanjenje siromaštva i dizanje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine.“

Na sastanku je također bilo riječi i o aktualnoj situaciji oko formiranja vlasti na državnoj razini, te o problemima vezanim za formiranje Vijeća ministara BiH i izbor mandatara.
”Ne možemo prihvatiti ultimatum iz RS-a, po kojem bi oni trebali određivati tko će biti predsjedatelj Vijeća ministara BiH, a posebice da oni određuju tko je podoban, tko je veći, a tko manji Hrvat”-kazao je tom prigodom Lijanović.

ABCportal.info

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.