Light It Up Blue: Stari most u plavoj boji

Stari most u Mostaru u nedjelju je navečer bio osvijetljen plavom bojom, čime se grad na Neretvi priključio obilježavanju Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu.

U okviru akcije ‘Light it up Blue’, EDUS već petu godinu zaredom svakoga 2. travnja osvjetljava plavom svjetlošću prepoznatljiva mjesta u našoj zemlji.

Događaj je dio akcije ‘Light It Up Blue’, a kako je najavljeno, pored mostarskoga Starog mosta, plavom bojom večeras će biti osvijetljeni i Plivski vodopad u Jajcu, tvrđava Kastel u Banjoj Luci te Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu.

Predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama ‘Vedri osmijeh’ Mostar Danijela Kegelj istaknula je važnost podizanja svijesti o autizmu te izrazila zadovoljstvo što se Mostar i ove godine priključio obilježavanju Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu.

“Prevažno je da podignemo glas i skrenemo pozornost da je taj spektar plave boje nešto što je i nama lijepo i dragocjeno i što treba živjeti svaki, a ne samo ovaj jedan dan u godini”, kazala je Kegelj.

Svakoga 2. travnja u svijetu se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojim se skreće pažnja na djecu s poremećajem autizma kojima je neophodna podrška kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijeloga društva.

(Bljesak.info)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.