Lidl povećao kapital i smanjio broj podružnica u BiH

Kapital Lidla u BiH povećan je na gotovo 50 milijuna KM, čime se potvrđuju ozbiljne namjere investiranja njemačkog trgovačkog lanca u BiH.

Istovremeno, kompanija je broj registriranih podružnica s prvobitnih četiri smanjila na dvije, izvještava Indikator.ba.

Osnivač Lidla njemački WE – International Zweite GmbH osnovao tvrtku Lidl BH sa sjedištem u Sarajevu sa početnim kapitalom nešto manjim od milijun KM, potom je kapital uvećao na 10,7 milijuna KM, a prema posljednjim podacima iz sudskog registra, kapital društva uvećan je na 49.873.665 KM.

No, njemački lanac koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine očito mijenja prvobitne planove pa je tako reducirao broj osnovanih podružnica, ukidajući s liste Sarajevo.

Prvobitno su bile registrirane podružnice u Sarajevu, na Stupu i Marijin-Dvoru, te u Brčkom i Banjoj Luci. Prema najnovijim podacima na ostale su podružnice u Brčkom (Bulevar mira br. 22) i Banjoj Luci (Sime Šolaje br. 1a), dok podružnica koje su bile registrirane u Sarajevu više nema u registru.

Upravu društva, prema novim podacima, čini pet ljudi na čelu s Allenom Halamićem. Ostali članovi Uprave, izvršni direktori, su: Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zajec.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH planirao je otvaranje minimalno šest objekata.

Lidl povećava plaće u Hrvatskoj

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Precjenjuje lidl trziste u bih. Lako je u hrvatskoj poslovat kad kroz godinu procirkulira 8 000 000 stranaca turista koji znaju za brend lidl i kaufland (inace isti vlasnik) i tu kupuju. Ovde narod nema novaca, i tesko da mu mozes prodati argentinsku kozicu de luxe linije od 45 maraka po kilu ili mađarsku kobasicu kad mu je i ćevap od 9 km postao preskup

  • Temeljno je to da je BiH nesređena i kilava država (hm, država!…), koja nema nikakve perspektive i budućnosti i koju vode islamisti, fašisti i nekakvi “građani” (ha ha haaaa…) kao Izmetbegović, Džaferović, Komšić, Nikšić, Sikotić, Turković, Magazinović i slične životinje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.