“Lično”: U Širokom Brijegu izložba o ratnim stradanjima

Izložba portreta pod nazivom “Lično” bit će otvorena u srijedu 30. siječnja 2019. u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Svečano otvorenje izložbe koja je nastala  u okviru projekta PRO-Budućnost zakazano je za 18:00 sati, a na izložbi će biti upriličen i javni govor žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a  izložba”Lično” će prvi put biti postavljena u Širokom Brijegu i ovom dijelu Hercegovine.

Na javnom govoru nazočnima će se obratiti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Tarik Rizvanović iz Stoca, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tijekom rata.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena sedam dana.

Detaljnije informacije o izložbi dostupne su na poveznici.

Izložba je, do danas, bila postavljena u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci i prijedorskom Muzeju Kozare.

Izložba “Lično” podržana je kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Treba žurno utemeljiti muzej HVO i ratni muzej u Širokom Brijegu za ŽZH. Zašto razlikjume ova dva pojma, pa zato što je HVO utemeljne 10.travnja 1992. godine kada je rat već na veliko harao cijelom BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.