Lešo tender: Elektroprivreda naručuje hobotnice, lignje, Jack Daniel’s…

Upravu Hidroelektrana na Trebišnjici ne brine što im je prošlogodišnja dobit pala za 115.000 KM, već se pripremaju za slavu za koju su naručile raskošna jela i vrhunska pića, poput desetina kilograma hobotnice, lignji i najboljeg viskija, doznaje Capital.ba.

Trpeza je spremna, kao i tender. Popis namirnica koje Hidroelektrane na Trebišnjici pripremaju za slavu je podugačak, a pred gostima će se, između ostalog, naći i 30 kilograma lešo jagnjetine, kao i 42 kilograma pečene, ali to nije sve.

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u našem posjedu, Hidroelektrane na Trebišnjici traže da im se isporuči 20 kilograma pečene teletine, deset kilograma pilećeg i telećeg rolata, a kao predjelo biće servirano 13 kilograma pršuta, 12 kilograma tvrdog punomasnog sira, deset kilogarama kulena…
Između “hladne” i “vruće” plate služit će se 60 litara teleće čorbe.

Za izbirljivija nepca tu je “morska” alternativa, odnosno 25 kilograma hobotnice, 35 pakovanja plodova mora i deset kilograma lignji.

Iako je slava, kolača neće biti puno – tek deset kilograma i to onih ”siitnijih”. Ako gosti ne vole šećer, onda svakako vole dobro kapljicu, jer Hidroelektrane spremaju bogatu ponudu pića koju predvodi 11 paketa ”Vranca” i isto toliko paketa “Žilavke”.

Na stolu će bit i četiri litre Chivasa, četiri litre Jacka Daniel’sa, šest litara ”kruške, pet litara “gorkog lista” i četiri litre štoka.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.