Lenovo razvio tablet koji digitalizira pisanje na običnom papiru

Najnoviji tablet kineskog proizvođača Lenovo Yoga Book preko magnetskog polja, koje prati kretanje posebne olovke, digitalizira zapise, koje radimo na papirnoj podlozi.

Vjerojatno je u početku malo teško zamisliti kako sve to funkcionira. Tablet se sastoji od dva dijela, jedan služi kao ekran, drugi kao digitalna tipkovnia ili površina za pisanje. Na njoj korisnik može izravno pisati priloženom olovkom, a zamjenom uloška u olovci, kojeg treba kupiti, također može pisati po papiru kojeg se stavlja na pisaći dio tableta.

Taj do visine jednog centimetra emitira elektromagnetske valove i time slijedi kretanje olovke i tako istovremeno digitalizira sve što korisnik olovkom napiše ili nacrta na papiru. Pritiskom na papir olovka daje signal tabletu, tako da ona zna kada korisnik piše na papiru. Osim toga, elektromagnetno polje puni olovku, tako da nije potreban posebni papir. Slaba strana je u tome što je potrebno, kada se svaki put okrene list papira, pritisnuti tipku na olovci.

Kao što je već rečeno, drugi dio tableta može poslužiti kao osvijetljena digitalna tipkovnica, koja se pali dugmetom, a na dodir korisnika blago vibrira. U Lenovu pritom navode da će korisnici na njihovoj tipkovnici vjerojatno pisati sporije nego u posebno dizajniranim tipkovnicama za Apple iPad Pro, Microsoft Surface i Samsung Galaxy Tab, ali će na početku moći iz nje istisnuti 40-60 riječi u minuti, a kasnije još više.

U Lenovu unatoč nekim nedostacima, vjeruju da će novi proizvod privući najviše akademsku i studentsku populaciju između 13 i 25 godina starosti, a osim toga ciljaju na blogere, gospodarstvenike i ljude u kreativnim profesijama.

(Jabuka.tv | Manager.ba)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.