Legija stranaca regrutira u BiH

Službene vlasti u BiH ne raspolažu informacijama o postojanju ilegalnih regrutnih centara za legionare u Sarajevu ili na drugim područjima BiH, kao što su to naveli neki srbijanski mediji.Prema dostupnim informacijama, u BiH iz godine u godinu postoji određena zainteresiranost, pogotovo mlađih muškaraca, za stupanje u Legiju stranaca, koja godišnje primi između 500 i 700 osoba.

Trening centri nalaze se u Francuskoj, a jedan od poznatijih je u Toulouseu. Kako saznajemo, s vremena na vrijeme oglase za prijave objavljuje vojni ataše pri Francuskom veleposlanstvu  u BiH, s obzirom na to da je Legija stranaca službena jedinica francuske vojske. Prema raspoloživim informacijama, kandidati za ovu formaciju moraju biti starosne dobi između 17 i 40 godina, prenosi Dnevni avaz. Od njih se zahtijeva velika fizička spremnost, jer se radi o borbenoj jedinici koja se šalje na krizna područja širom svijeta.

Provjere svakog kandidata traju tri tjedna. Provjerava se njihov policijski dosje, a osobama koje su počinile teža kaznena djela, poput ubojstva, nije dozvoljen pristup ovoj borbenoj jedinici. Također, osobe koje se prijave podvrgnute su testu inteligencije, a ako prođu prvi test, idu na četveromjesečnu obuku. Tek tada odlučuje se o prijemu u Legiju stranaca.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.