Lažno optužila 15 muškaraca za silovanje, jedan bio u zatvoru 7 godina

Britanka Jemma Beale (25) zatvorena je danas zbog niza lažnih optužbi za silovanje i seksualne napade protiv muškaraca, objavila je britanska policija.

Žena iz Bedfonta je osuđena na deset godina nakon što je lažno optužila 15 muškaraca za seksualne napade. Istraga je pokrenuta još u prosincu 2013. godine nakon što su detektivi od jedne od bivših Bealeinih djevojaka saznali da je jedan muškarac, Mahad Cassim, zatvoren nakon što je Beale lagala da ju je silovao u studenom 2010. godine.

Ta je informacija došla u vrijeme kada je policija istraživala odvojenu optužbu koju je Beale iznijela tvrdeći da ju je silovalo više muškaraca, uključujući dvojicu koje poznaje, u studenom 2013. godine. Policija je potom istražila četiri optužbe koje je Beale iznijela od 2010. do 2013. Utvrdili su neke zajedničke nepodudarnosti koje su učvrstile njihovo uvjerenje da je riječ o lažnim optužbama.

Mahad Cassim, koji je u zatvoru proveo sedam godina, naknadno se žalio protiv presude, koja je na kraju i poništena u srpnju 2015. godine. Beale je u drugom slučaju tvrdila da ju je 2012. godine napao Noam Shazad, koji je bio optužen, ali je pobjegao u Pakistan prije suđenja. Sve optužbe protiv njega su u međuvremenu odbačene.

Beale je uhićena u lipnju 2014. godine, ali je, unatoč sve većem broju dokaza, tvrdila da optužbe nije izmislila. Tijekom suđenja je čak optužila četvero liječnika i medicinskih djelatnika da su pružili lažne dokaze. Međutim, na kraju je proglašena krivom.

– Ovakvi slučajevi su iznimni i vrlo rijetki, ali to pokazuje kako ozbiljno shvaćamo optužbe za silovanje te da ćemo provesti podrobnu istragu kako bismo došli do istine – rekao je detektiv Kevin Lynott, koji je istraživao lažne optužbe. Dodao je da je Beale razotkrivena kao serijska lažljivica te da smatra kako je samo djelomično bila motivirana financijskim dobitkom, a većinom pozornošću i kontrolom nad svojim partnerima.

(Večernji List)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.