Lažirao SMS-ove za Mamića kako ga ne bi osudili? USKOK pokrenuo istragu

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja počinjenog u vezi s počinjenjem kaznenih djela iz nadležnosti USKOK-a, prioćeno je iz USKOK-a. Kako se doznaje, radi se o lažiranju SMS-ova za Zdravka Mamića.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od veljače do 20. rujna 2018., na području Belišća i Zagreba, s namjerom da se za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv njih ishode povoljne sudske odluke, izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju kako bi ih te osobe iskoristile u navedenim postupcima. 

Tako je, s ciljem da se lažno sačinjena korespondencija koristi u kaznenom postupku koji se protiv Z. M. i trojice drugih okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti vodi pred Županijskim sudom u Osijeku, prije objave prvostupanjske presude u tom predmetu, izradio lažnu prepisku između bivšeg Glavnog državnog odvjetnika i jednog neimenovanog suca koji je u tom predmetu bio član sudskog vijeća a prema kojoj bi bivši Glavni državni odvjetnik vršio pritisak da se bez ikakvih dokaza protiv jednog okrivljenika donese osuđujuća presuda.

Lažnu prepisku je potom dostavio Z. M. koji je istu javno objavio na konferenciji za medije održanoj 4. lipnja 2018. godine. Nadalje, branitelj Z. M. je tražio da se na temelju lažne korespondencije odgodi objava prvostupanjske presude u tom predmetu, koji prijedlog je sudsko vijeće odbilo te je 6. lipnja 2018. objavilo presudu kojom su svi okrivljenici u tom predmetu proglašeni krivima.

Osim navedenog, okrivljenik je prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu RH, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda RH koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Z. M. s namjerom da je iskoristi u predstojećem žalbenom postupku u čemu je spriječen dojavom da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, prenosi Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 


18 komentara

 • Aje neserite vise o Mamicu,,ubrzo ako asteorid bude prijetio zemlji bit ce Mamić kriv…kako brzo dijelujete kad treba osuditi nekoga ko Vama ne odgovara,,ma za mrvice kruha osudit ce te covika… a sta je sa 20-30 godina cekanja osuda za masovne zlocine nad civilima i braniteljima na stotine,tisuće ..niko nista da pokrene…Zalosno i tuzno..ali stići ce i Vas pravda..kad …tad…

  8
  1
 • Onako javno proklinjat novinara na Bozic, samo zato jer obavlja svoj posao i postavlja pitanja koja interesiraju javnost. I dobru se nadat i po Medjugorju hodat bez istinske ispovjedi i pokajanja nema napretka moj Mamicu.!

  7
  7
 • Velika arogantna hrvatina sada manja od najmanjega makova zrna. Gdje mu je sada pajdaš Vrbanović? I on šuti u mišjoj rupi. Ali su znali obojica hvaliti se da je sve čisto oko računa. Ha ha ha ha u zatvor zajedno sa Željkom Širićem-poštenim sucem ! Ha ha ha ha.

  3
  6
 • Maminjo je lopov i ratni i posljetatni profiter ali za razliku od drugih kojih je tisuce on je sposoban menadzer i nije skrt i sebican tko drugi….

  6
  2
 • Jadno da nemože bit jadnije po tome svemu naš sirokobriježanin Marko Naletilić bi bio osuđen doživotno jer je najsposobniji menadžer u Italiji zadnjih 50 godina ali jebi ga ovo je HRVATSKA bitno je da se crtaju svastike da se ne čestita hrvatskoj reprezentaciji na finalu da ulica vlada klubom da se nezna ko pije ko plaća ali bitno je da buco i ostali laju a u svom dvorištu neznaju pomest i još jedno toliko žalosno JEDINI KLUB KOJI NIJE ČESTITO HRVATSKOJ REPREZENTACIJI NA SVIJETSKOM USPJEHU JE Hajduk A SAMO RADI UDBAŠKIH SINOVA A HAJDUKU ŽELIM SVU SREĆU A OVIM ULIČARIM DNO DNA KLOŠARI ŽAO MI VELIKOG KLUBA ŠTO URADIŠE SINOVI UDBAŠA I PRILIVODA .HVALA

  3
  1
 • Svi ti udbasi i ex komunjare su 1989. osnovali adz. Kakvo je danas stanje u KK CIBONA i VK MLADOST ? Isto kao u Hajduku. Najveće zlo hrvatskog naroda je pojava adz lopina kriminalaca.

 • Ovo je čudo koliko su pojedini ljudi u Hercegovini ograničena i od crkvenih vođa isprana mozga. Jer može neko biti najveći lopov i kriminalac ako izigrava vjernika tada je domoljub i marsovci i udba ga progone. Tako adz izmišlja neprijatelje radi prikrivanja svojih ekstremno kriminalnih radnji. Naravno podrzavaju ih visoke duhovne vođe i pojedine takozvane katoličke grupacije koje varaju narod i od toga imaju svoju korist. Mali covjek je unisteni i ide vani raditi zbog adz kriminalaca.

  2
  1
 • Ljudima iz adz je uvjek netkn drugi kriv. Halo adz kisele krimi njuške vi ste vladali kada su uništene mnoge poznate firme 90-tih dok su vam leđa čuvali licemjerni patrioti iz HSP. Ma to nikada na predikama u crkvi ne spominju niže i visoke duhovne vođe u hrvatskom. Samo znaju pjuvat po socijalizmu. Ali nikada fratri biskupi ne spominju tajkune Kutlu Gucića Todorića sve nastale hdz krimi politikom. O tome ne govore naši bezobrazni vele-MASNI fratri i biskupi. Čemu takvo licemjerje ako vole domovinu kao što se sami reklamiraju patriotizmom ?? Zato hrvati hercegovci opametite se i ne dozvolite da umjesto vaših mozgova sa vama upravljaju fratrine i vele-MASNI Biskupi.

  • Ti “Crveni Split I TD…..” bas si slucaj za psihijatriju, ali Boze moj svi kako smo gojeni I sto smo vidali od sojih roditelja tako se I ponasamo

 • Tako je najbolje je izigrava patriota i podkradati državu i pucati parole. Što Miljan Vaso Brkić ne naredi istrage i zatvara tajkune lopove kriminalce? Već samo puca parole ljeni Trut.

 • Hajdemo Vaso Miljane Brkiću naredi istrage i hvatanje kriminalaca i da se vrati državi pokradeno ! Pusti jeftine parole ! Okani se toga !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.