Lasić o brzoj cesti: Struka je blizu rješenja

Iako je prvobitni rok za završetak radova na dionici Lot 5 brze ceste od Viteza do Nević Polja bio do veljače ove godine, nove projekcije kažu da bi to trebalo biti do kraja godine, kazao je u srijedu u Novom Travniku v. d. ravnatelja JP Autoceste FBiH Denis Lasić.

Uvijek ima nekih specifičnosti na terenu, na gradilištu, tako da je teško precizirati rokove. U ovoj kalendarskoj godini ova dionica bi trebala biti potpuno završena, rekao je Lasić.

Ono oko čega je projekt mijenjan nekoliko puta na različite zahtjeve iz lokalne zajednice, dio dionice oko Poslovne zone PC 96 u Vitezu, uskoro bi, najavio je Lasić, trebalo biti riješeno.

Ove godine trebali bismo raspisati da se tender za to područje radi isto u sklopu dogovora s lokalnom zajednicom. Bez obzira na sve, moramo poštivati zahtjeve lokalne zajednice. Tu imamo određene specifičnosti, ali struka je u završnoj fazi da i to “blagoslovi”, tako da ćemo ići i u raspisivanje tog dijela, kazao je Lasić.

U zgradi Općine Novi Travnik u srijedu je održan sastanak koji je rezultirao potpisivanjem Sporazuma između JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) i Općine Novi Travnik.

Sastanku su nazočili ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Andrijana Katić, vršitelj dužnosti ravnatelja JP Autoceste FBiH Denis Lasić, te načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Sporazum ima za cilj olakšati suradnju između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i lokalne zajednice tijekom izgradnje dijela brze ceste Lašva – Nević Polje, posebice na području LOT 5: petlja Vitez – izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje.

Uskoro u izgradnji 30 novih kilometara autoceste kroz Hercegovinu

(Fena)

8 komentara

  • Nego Ladiću, de nam kaži šta si uradio u vezi brze ceste od Mostara do Imotskog osim što palamudite već 15 godina o njoj? Zna li se šta??? Šta je sa obilaznicom Mostara, koliko kasni, zna li se šta??? Kad ćemo iz Mostara moći do Hrvatske autocestom, zna li se hoće li se prije probiti tunel Prenj da se Sarajlije ne osjećaju ugroženo jer u Hercegovini ima cijelih 4,5 km autoceste??? Od kako je formirana tkzv. Federacija, uvijek je ministar prometa Hrvat. Da je bio musliman, ne bi ni on mogao od sramote stat pred Hrvata, a ne vi jadni nesposobnjakovići

  • Vidi ove nosate primadone, nadmašila je Sebiju. Je li ovo , uz Krišto, ta ljepota i sposobnost HDZ-a, kako im tepa “prvi u Hrvata” hohoho… Zemljo otvori se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.