Lasić: Izetbegovićevo “turčenje Bošnjaka” obit će se o glavu BiH

Profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Mile Lasić smatra da je predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tijekom današnje posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Sarajevu “ciljano izveo turčenje Bošnjaka, koje će se obiti o glavu i Bošnjacima i cijeloj BiH”.

“Neupitno je da se svim ovim BiH za nekoliko koraka udaljila od EU, koja će za BiH u budućnosti sve više biti misaona imenica”, rekao je Lasić za Klix.ba.

Lazić smatra sramotnim poruke koje su danas poslane sa predizbornog skupa Erdogana u sarajevskoj dvorani Zetra, na kojem se obratio i Izetbegović, navodeći da je jedno od 12 osnovnih načela moderne politike – “ne vjeruj političaru koji miješa religiju i politiku”.

“Od političara moramo zahtijevati poštovanje i toleranciju prema vjernicima drugih religija. Politički vođa koji nije sposoban za to mora se posmatrati kao opasnost za mir u unutrašnjosti države i prema vani”, rekao je Lasić.

Komentirajući poruke upućene sa današnjeg skupa u “Zetri”, Lasić kaže da nije bilo lako procijeniti tko je učinio “besramnije manipulacije” – Erdogan ili Izetbegović.

“Izetbegović je i u Predsjedništvu BiH i u svom nastupu u Zetri bezočno pomiješao i istoriju i historiju, i vjeru i politiku, čime je definitivno pokazao da nije prosvijećen, ni čovjek ni političar”, dodao je Lasić.

On je naveo da Erdogan godinama vodi ratove u svojoj zemlji i u prvim susjedstvima, za što je čak danas u Predsjedništvu BiH dobio i javnu pohvalu od Izetbegovića, što je, kako je ocijenio, međunarodni skandal.

Navodeći da je Erdogan “persona non grata” u europskim demokratskim zemljama, Lasić podsjeća da je turski predsjednik nedavno pozvao Europljane da glasuju za svoje desničare i fašiste.

U tom kontekstu gledano, kaže Lasić, sramotno je besprimjerena bila i današnja Erdoganova “lekcija” iz demokracije zemljama EU na skupu u “Zetri”.

“Tko ima takve prijatelje, njemu neprijatelji i ne trebaju, jer će zauvijek u političkom i kulturološkom pogledu ostati maloljetan“, zaključio je Lasić.

(Srna)


3 komentara

  • Dragi moj Milence,nama Hrvatima se odbija od glavu uporno saginjanje glave,pogledaj samo sliku iza predhodnog rata,pa vi diplite i opraštajte,opstalo se samo tamo di se krvavo borilo…
    Kako ih ( poturad) možeš nazivat “bošnjacima”,samim time si ih prigrlio,daješ legitimitet nečem što je izmišljotina i splet povijesnih neprvdi spram našeg narod hrvatskog koji ima puno više povijesti nego li turski zulumčari.
    Kužim ja što je politka ali vi ne kužite realnost,nema suživota sa balijama,shvatite to liberalni i ratno profiterski isprdci!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.