Lana Jurčević: Moj posao je moj život i nema radno vrijeme

Mlada i atraktivna pjevačica Lana Jurčević jedna je od onih poznatih ličnosti čije pjesme na YouTubeu imaju više milijuna pregleda. Osim ogromnog talenta za glazbu i vokala na kojem joj mnoge zvijezde mogu zavidjeti, Lana svojim atraktivnim izgledom privlači pozornost kako muškaraca, tako i žena.

Tajna uspjeha je, kako kaže za naš list, ljubav prema poslu kojim se bavi kao i živjeti miran život, izvan fokusa javnosti. Atraktivna pjevačica je u razgovoru za Dnevni list govorila o uspjesima, ljubavi prema poslu, turnejama, ali i o ljubavnom životu.

Vaša pjesma “Hollywood” postala je hit u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. Jeste li ste očekivali da će ju publika tako dobro prihvatiti i da će imati milijunske preglede na YouTubeu?

– Mislim da je pjesma “Majica” koja je izišla prije nekoliko mjeseci bila neka vrste prekretnice u mojoj karijeri. Na primjer, pjesme “Odlaziš”, “Prava ljubav”, “Kopija” i mnoge druge su imale u ono prijašnje vrijeme velike preglede i slušanost, ali sad i “Hollywood”, čiji naziv je u biti samo metafora za neuspjelu vezu u kojoj smo htjeli da važnost i neovisnost žene dođe do izražaja, koji ima super “prođu” i na radiju i u klubovima, što mi se čini da danas nije lagano postići, kao da se jedno kosi s drugim.

Jedna od stvari koja mnoge asocira na Vas jest pozitivna energija. Što je to što Vam daje energiju i toliku motivaciju?

– Volim glazbu i kreativnost koju ona donosi sa sobom. Volim to stvaranje i dokle god mogu “umiješati” svoje prste u taj proces, ja sam sretna.

Ono što je sigurno jest da osim vokalnih sposobnosti svojim izgledom plijenite pozornost muškaraca, ali i žena. U čemu je tajna ljepote?

– Hvala na komplimentu… Vjerujem da je stvar gena, ali bez obzira na posao kojim se bavim, živim mirno i ne toliko u fokusu javnosti. Trudim se barem jednom godišnje otići negdje daleko, kao što sam otišla mjesec dana u Afriku, bila bez signala, mobitela, svih stvari kojima sam svakodnevno okružena. Ja to zovem “mentalnom higijenom”.

Od početka Vaše karijere nižete samo uspjehe. Je li se tijekom svih godina Vašeg rada dogodila neka neugodna situacija, nešto što ćete dugo pamtiti?

– Čak i ne ili se ja toga niti ne sjećam. Uvijek sam imala sreću da imam kratku memoriju za takve stvari.

S obzirom da je bavljenje glazbom zahtjevan posao i iziskuje mnogo stvari, jeste li se u životu morali odreći nečega zbog posla kojim se bavite?

– Možda jednog dijela svoje slobode i toga da pet puta moram promisliti o nečemu što bi se moglo i kako bi se moglo odraziti na karijeru. Nekad je to stih neke pjesme, nekad odlazak negdje, nekad potpuno nešto nevezano uz glazbu, ali mi koji smo odabrali biti javne osobe, izloženi smo i kada smo obični ljudi u običnim situacijama.
Turneje, nastupi, snimanje pjesama, spotovi i mnoge ostale stvari koje su u opisu Vašeg posla traže dosta vremena.

Imate li vremena za sebe i kako provodite slobodne trenutke?
– Nemam posao od 8 do 5 popodne, moj posao je moj život i nema radno vrijeme. Ako me pitate koliko imam privatnog života, onda je odgovor jako malo.

U kojem smjeru ide Vaš ljubavni život i postoji li muškarac koji je osvojio Vaše srce?

– Mislim da je on svjestan u kakvoj sam “gabuli” trenutačno i okupaciji (smijeh). Mislim da čeka neko bolje vrijeme da se pojavi…

Jeste li ikada razmišljali, osim pjevanja, o bavljenju nekim drugim scenskim poslom?

– Sve vam je pomalo umiješano u to. I gluma i ples i pjevanje, sve je to utkano u scenu. Kad nisi najsretniji, moraš staviti osmjeh na lice, kad te boli i plešeš kao da ti nije ništa, ali istina je da kad stanem na pozornicu, više ništa ne postoji.

Kako vidite Vašu karijeru u budućnosti?

– Okružena sam super suradnicima, a danas, nakon 10 godina karijere, imam mnogo toga iza sebe i osjećaj da sve ide točno onako kako treba.

(Dnevni list)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.