“Ladine priče II”: 35 slika Karoline Marušić izloženo u Širokom Brijegu

Izložba slika “Ladine priče II” širokobriješke akademske slikarice Karoline Marušić otvorena je u utorak u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg.

Pozdravne riječi nazočnima uputio je fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkog programa ove ustanove, istaknuvši radost zbog okupljanja povodom izlaganja djela širokobriješke umjetnice.

Fra Ante Marić u jednom od dvaju predgovora priloženih izložbi istaknuo je da se Karolina Marušić “naigrala s Ladom u ovom svom drugom ciklusu, drugom Proljeću. Navukla je na sebe otmjene haljine i s Ladom pod ruku prošla sve što je htjela. I to sve na platnu, akrilikom, pastelima i ugljenim štapićima”.

Stanko Špoljarić, pak, u drugom je predgovoru naglasio da širokobriješka slikarica “želeći ostaviti neki trag povijesnog, začetog makar u mašti, senzibilitetom i sjetom, u slikama obilježenim nijanama i dodirima silnica kromatike palete varijacijama na temu i u srodnom donosi iskreno kreativno uzbuđenje. I neospornu likovnu zrelost, bez obzira na relativno kasniji slikarski početak”.

Brojni posjetitelji razgledali su stvaralaštvo širokobriješke slikarice

Izložbu je otvorenom svečano proglasio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić, koji je motiv jabuke na slikarskim platnima ove umjetnice povezao s običajima ovih krajeva pa je umjetnici i poklonio jabuku.

Program otvorenja vodila je Željka Šaravanja, a u programu je sudjelovala i širokobriješka akademska slikarica i djelatnica Galerije Kristina Ćavar.

Izložba ostaje otvorenom i dostupnom za razgledavanje do 29. srpnja 2019. godine.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.