Kvesić upozorava: Covid bolnica puna do kraja tjedna – Jabuka.tv

Kvesić upozorava: Covid bolnica puna do kraja tjedna

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić rekao je u utorak kako bi se novi odjel covid bolnice mogao posve ispuniti do kraja tjedna ako nastavi rasti broj novozaraženih od koronavirusa, upozoravajući da je kasno za donošenje bilo kakvih mjera.

Brojke nam kažu kako bi do kraja tjedna mogli ostati bez slobodnih kreveta za pacijente zaražene koronom i morat ćemo širiti kapacitete. Sigurno je kako ljude nećemo ostaviti na ulici, a gdje ćemo širiti COVID odjele još nismo odlučili. Ovo što se događa zadnjih dana je nadmašilo i moje crne scenarije, što dovoljno govori u kakvoj se situaciji nalazimo, rekao je Kvesić za Pogled.ba.

U Covid bolnici u Mostaru hospitalizirano je 122 pacijenata zbog komplikacija izazvanih covidom-19. Svakim danom pristiže 15 pacijenata u novu Covid bolnicu koja ima 150 krevata.

Po riječima ravnatelja Kvesića, vlasti su zakasnile s donošenjem bilo kakvih mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

Nije politički pametno ovo što su reći, ali mislim kako je kasno za donošenje bilo kakvih mjera. Mislim da smo zakasnili i jako teško da ćemo se vratiti u poziciju u kojoj smo bili na početku godine. Za takvo nešto su potrebne drastične promjene, a ja ih ne vidim ili barem nemam najava da će do njih doći, istaknuo je.

On je dodao kako se situacija na području Hercegovine neće moći popraviti dok se svi građani ne budu pridržavali epidemioloških mjera.

Mi ćemo pružiti pomoć svakom pacijentu, druge dijelove bolnice pretvarati u COVID centre, ali to nije rješenje. Mjere moramo poštovati ako želimo sebi i drugima dobro. Znači, sve je do nas. Kada kažem kako je kasno za nove mjere, onda javnosti treba biti jasno u koju fazu smo došli i koliko je stanje teško. Nabavu cjepiva neću ni komentirati, a i to dovoljno govori što mislim o tome, zaključio je Kvesić.

Ubrzo nakon izjave ravnatelja SKB Mostar stile su i informacije o novim mjerama.

U FBiH policijski sat će od srijede biti od 21 do 5 ujutro, dopuštena okupljanja za samo 20 osoba

Jurić za Jabuka.tv o godini dana borbe protiv koronavirusa: Život mi se promijenio iz temelja

(www.jabuka.tv)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.