Kvesić: Problem je kronični nedostatak novca

Dva dana nakon što je Porezna uprava Federacije BiH deblokirala račun Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je bio blokiran zbog duga većeg od stotinu milijuna maraka, situacija u toj zdravstvenoj ustanovi lagano se normalizira, međutim, po riječima ravnatelja SKB Mostar Ante Kvesića, time nije riješen problem mostarske bolnice.

”Formalno je situacija normalizirana, ali mi i dalje imamo isti problem. Naš problem nije bila blokada računa, to je bio samo dodatni šamar, problem je kronični nedostatak novca, što je problem koji ne opterećuje samo nas, već cjelokupno zdravstvo u Bosni i Hercegovini”, kazao je za Kvesić.

Po njegovim riječima, zdravstvu za normalno funkcioniranje nedostaje 20 posto novca zbog čega se godinama akumuliraju dugovi i to je nešto čime se moraju “pozabaviti” vlasti na svim razinama.

”Zdravstvo se ne može samo financirati i to se konačno mora kazati. Pustili su nas dvadeset godina, ali dalje više ne može i netko mora preuzeti odgovornost”, istaknuo je Kvesić.

Na nedavnoj sjednici Doma naroda Federacije BiH zastupnici su usvojili niz zaključaka kojima potiču i zadužuju Vladu Federacije BiH da pokrene rješavanje problema u zdravstvo i to je, po Kvesićevim riječima, ohrabrujući signal.

”Ti zaključci usvojeni su jednoglasno. Ne znam je li ikada na parlamentu bila i jedna druga tema oko koje su se sve političke grupacije složile. Znači da su shvatili težinu situacije i za nadati je se da će se konačno naći sustavno rješenje koje će omogućiti normalno funkcioniranje zdravstvenih ustanova na zadovoljstvo pacijenata, ali i zaposlenika tih ustanova”, zaključio je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić.

(Fena)

44 komentara

 • Kvesiću zar tebi i tvojoj obitelji,ljubavnicama nedostaje novca. Po voznom parku,firmama,stanovima ,dionicama u bosna lijeku itd.i ostaloj raskoši i luksuzu nebih se reklo. Novaca ima dovoljno ali lopova previše na svim razinama u ovoj državi zvanoj BiH-na..

 • ĐUBRE TI SI JEDINI KRONIČNI PROBLEM PA BOG GA JEBO ZAR SVAKO DIJETE MORA IMATI KUĆU-VILU PLUS NOVO AUTO, A DA NEGOVORIM ZA LJUBAVNICU DA SI STO PUTA IZ PIČKE ISPAO DOSTA TE JE VIŠE

 • Mrs u siroki sprcim ti mater lopovsku gdje god vi dodjete pare nestaju mater vam svima jebem lopovsku a tebi i tvojim ulizicama skutorskim posebno

 • Najveci je problem to sto ti gos. Kvesicu vodis tu bolnicu. Jer i da se taj dug oprosti i da ti daju jos sto milijuna maraka kredita opet bi ta bolnica koju ti vodis bila u minusu. Nista lose ali tako je. Pozdrav

 • Jedino rješenje za mostarsku bolnicu da bi se smanjio rashod i dugovi da bi to bilo nalik na bolnicu i pozitivno poslovala je ravnatelj na selo u sadnju duhana uz prethodnu istragu i odgovornost gdje su nestali te silne stotine miliona duga i novi ustroj u upravi bolnice i da se zna javno kompletan prihod i rashod i gdje se sve novci troše. da inspektori i sipa stalno prate rad i poslovanje. A ovako zaduzivaj kradi bez pokrica i odgovornosti a narode sve placaj uduplo (osiguranje.markice) pa opet u bolnici sve lijekove i sve potrebito).a uvijeri od hrane higijene smjestaja nikakvi
  A zacudo njihove privatne poliklinike sve cvjetaju..tu pozitivno posluju a tu su sve gotovo isti lijecnici iz bolnice a ne nisu u kolapsu niti imaju donacije a niti im se placa osiguranje,markice niti se nose koverte..a ljubaznost na nivou.platimo pregled i to je to.a isti ti lijecnici u bolnici puno za pacijente ne mare.pa sta ce kad svakako placa i osiguranje ide pa indirektno il direktno salju ljude u svoje poliklinike da im tamo jos jednom kożu oderu. Bolnici placamo osigiranje markice lijekove imaju dodatne donacije pa jos ako ce te bolje pregledati treba i dobro napunjena koverta..i opet bolnica u bankrotu.
  Kod nas u nenormalnoj drzavi sve je moguce. Bit ce i gore dok netko mozda stranac preuzme kormilo i uvede reda. Naši ljudi su uglavnom svi potkupljivi i korumpirani vole unistiti javne ustanove da bi se okoristili. Očito je kod nas moral pao na nisku razinu svi korumpirani svak krade javnu imovinu gdje mu se prużi prilika.. Jedino riješenje je da ovo sve do kraja uniste ovi naši veliki hrvati i vjernici što i čine pa onda da se preda strancima i tek bi onda u ovoj ludoj drzavi pocelo sve funkcionirati.. Dokazano je da smo dobre sluge kmetovi.robovo a loši gospodari..to je naša sudba to je stvarnost ! Parola”uništi drugog da bi na racun drugih tebi bilo dobro”!

 • Odite u polikliniku Vitalis pa vidite opremu,ljubaznost,cjenu usluga i doktore. Sve će vam biti jasno.Odtkud toliki novac pojedincu.Bolnica u kolapsu ,poliklinike privatne rasturaju poslom.

 • Sve su se pitali sirokobrijezani u mostaru, prije rata, u ratu i posle rata. I tako ce bit uvjek. Jer su daleko pametniji, ja neznam kako bi to drugacije obijasnio.

 • Kvesiću nije problem kronični nedostatak novca nego kronična pljačka tebe i tvojih bližih suradnika u bolnici.Svi šefovi odjeljenja,doktori,kirurzi postali milioneri,privatne poliklinike,stanovi,kuće,vozila po 100 000 eurakod vas i svih članova uže obitelji,pa kako to kad novca nema.Svi predaju na fakultetima,poklopili upravne odbore,uvalili se u politiku,djeca vam postaju ugledni biznismeni sa osobnim firmama sa 22 god.druga postaju doktori valjda nasljedno,nebitno na stručnost i znanje. Sve u svemu jedan veliki kriminal i dno morala.Koji doktor,doktorica nema ljubavnika,ljubavnicu i to javno,to je dotaklo dno,dna a paralelno svi idu u crkvu Nedeljom u prve redove.Dragi moji,svećenici vam laskaju,dodvoravaju se kao i mnogim političarima i biznismenima ali Bog to vidi i njega ne možemo zavarati,prevariti,potkupiti.Puno je sirotinje i gladnih koji ispaštaju zbog vaše raskoši,razvratnosti življenja jer ste pogubili stvarnu sliku o realnosti u kojoj živimo u BiH-ni.Jedni su na razini Dubaija,Londona,drugi na žalost na razini života u Africi i Siriji.

 • Druže Mile Mostar bruji da polikliniku Vitalis vodi dok.Đuzel a da je stvarni vlasnik ili većinski vlasnik bez papira dokt.Ante Kvesić. Čudno u bolnici nema osnovni potrebština i toalet papira,zavoja,higijenski potrepština,lijekova a opremaju se poliklinike sa opremom i prostorom poput ove Vitalis od 2 miliona maraka. Tko je ovdje lud a tko manit,ili i jedno i drugo.Da je pravne države ovakve stvari se rasčiste u roku od 60 dana.Pozove se stvarni vlasnik na papiru u tužilaštvo,Sipu i zatraži se iznos ,račuini uloženi u opremu poliklinike,smještajni prostor i naravno porijeklo toga uloženog novca ili kredit gdje je podignut,kada i u kolikom iznosu.Sve se to lijepo i jednostavno usporedi sa uloženim kapitalom i opremom i vidi se je li to legalno zarađeni,podignuti novac na bankama ili nelegalno oprani novac od pljačke i kriminala. Ako je sve čisto kapa do poda i naprijed sa radom,,sretno,,ako nije pokrenuti istražne radnje i sankcionisati odgovorne koji nemaju pokriće za uloženi kapital. Ili smo pravna država ili Sicilija,ali narod to mora znati.

 • Nemojte vi po skutorima. On kriv jee Al ima skutera dobri u kod kojih mnogi mostarci kruh zarađuju. Ako je par ovca sugavo nije cilo stado. Zato ovaj gore što laje na sirokobrijezane nek uvuče jezik u usta. Jer ima nas svagdje svakakvi. 🙂 a dr. Kvesic pametan covik nek nek nas gule kad smo im dozvolili. 🙂

 • Tako je Ljubuška!Najlakše je oplesti po dr Anti K.On je krivac za sve. I za to što je sunce baš onako žestoko pripeklo ovaj mjesec i za to što če posle ovih vrućina-možda naglo zahladniti.
  Nikad mi nisu bili jasni ovi mrzitelji sveg onog što je pozitivno u našoj Hercegovini ili da budem direkta(namjerni srbizam ali neka) u našem Širokom. Pa Ante Kvesić je čovjek, lječnik i humanist s kojim se treba ponositi i Mostar i Široki. Zanimljiva je ona nametnuta mržnja pojedinaca iz Mostara na “škuture” iz Širokog, koji eto crpe Mostar i gradjane Mostara do te mjere , da bi oni bez nas Širokobrižana ,vjerojatno živjeli ko bubreg u loju.Ako je i od raje iz Mostara – previše je.
  Sjetite se samo nedavnog rata i bjega velikog broja mostaraca iz grada , dok su upravo Širokobrižani ,itekako dali velik obol u obrani grada. A nisu morali, mogli su reći po logici ovih novovjekih pametnjakovića-naše je do pol Žovnice i dalje nas ne zanima. To bi tek bilo i loše i glupo i po Mostarce i Širokobrižane.
  Naravno. naći će se dežurni moralizatori(uvik ih je bili i bit će ih do konca svita) koji će reći kako su Širokobrižani, “popalili”kućanske aparate, materijalna dobra i tko zna sve što još za vrime tih ratnih dana iz grada Mostara.Naravno, bilo je i takvih.U svakom žitu ima kukolja kao što reče gore navedena. Takvi su uvik bili u manjini i svi mi bi se bez iznimke takvih trebali sramiti. Svi. I oni iz Širokog i oni iz Mostara i svi iz Hercegovine, ali u svakoj nevolji i jadu je tako. Uvijek se pojave lešinari ali se pojave i sokolovi i orlovi , koji te lešinare rastjeraju. Zbog toga ne treba sve Širokobrižane proglašavati profiterima ili lošim ljudima , zbog tog što su neki od nas na ključnim mjestima u strukturama županija.
  Ante kvesić je lječnik i čovjek ,koji je uvijek spreman pomoći bližnjemu u nevolji. To je sva istina.

 • Evo sve što vode Mostarci cvate,sve pošteno,lopovluka nema baš nigdje.Djeliti ljude,osobe na Mostarce,Širokobriježane i slično je suludo i jadno.Lopov je lopov,pošten čovjek je pošten ma odakle bio. Lopovi nemaju niti naciju.Prema tome olajavati sve Širokobriježane zbog nekoliko ljudi,osoba ili obrnuto Mostarce nema smisla i to više govori o vama koji tako pišete i nepristojno se izražavate na portalima.

 • Za Joa j……….. posteni Ante mater nedo bog nikome takvo postenje i humanitarca kao sto je Ante i slicni nje.u ,a ti kad si ovcetina pusi tu pricu nije narod lud ni sljep da ne vidi sto se radi.

 • Majmune tko vas je odbranio u ratu nego Škuturi.A karali smo vam mame i sestre sve zivo u ratu pa mozda si i ti potomak Škutura.

 • Daj bolan odjebite više vi koji želite dobro nama mostarcima idite u svoje selo i povedite svog humanistu kvesića samo idite i odjebite jer gdje se god vi pitate pare se pokradu to je cinjenica a najveći dokaz je vaša zapadno hercegovačka županija gdje nema nijedan mostarac niti srbin niti musliman a dužna bogu i čovjeku i nemojte mi pričati o ratu i obrani mostara jer se u mostaru branila čitava dalmacija i okolina a ne mostar isto kao u vukovaru čitava hrvatska a ne samo vukovar i zato odjebite jer niste bili u ratu vas većina a ja jesam i imam pravo lajat a vi nemate

 • nebranim nikoga ali da je na celu mostarske bolnice nevesinjac ili netko iz gacka-nemam protiv njih nista, nebi nitko smio napisati ijedan los komentar,ja o ravnatelju mogu reci samo najbolje a neradim u bolnici niti itko moj a evo iz zapadne hercegovine sam.ako vam se nesvidja ravnatelj idite u bolnicu u juzni logor,nije ravnatelj dr ante.napokon je netko dovrsio bolnicu zapocetu prija minimalno 35 godina,sjetite se ljepote na porodiljnom i kirurgiji te stare bolnice pa onda pisite nesto lose.a za sve one koji su bjezali iz mostara u ratu 91,92,93 i poslije tad je valjao i rodjak u 14 koljeno nastanjen sa druge strane zovnice,nije bilo skutora.A ZA NEUPUCENE SKUTORI SU LJUDI SA PODRUCJA DANASNJEG IMOTSKOG

 • Politika zajedno s kvesicom pere pare preko bolnica i veliki donacija koje djele izmedu sebe..a narodu se namecu akcize i porezi da i dalje movu bogatiti nasi politicari..naravno sve to preko javni poduzeca….

 • Vi ste svi jad i tuga isto ste ko kakve babe,samo jedni drugima spustate jade jadne tzge tuzne SRAMOTA kad se nesto desi kasno je trazit krivca treba mo se svi borit ta DOBROBIT NARODA ne se svadat ko neke babe SRAM VAS BILO treba se poduzimat nesto ne samo jezikom mlatit

 • Im jedan gore di će svako dobit po zasluzi. Ali treba do tada izdržat. Objasnit djeci kako neko može svašta nešto priuštit sebi i svojima a ti ne možeš. A radiš – i to ko konj. Iz dana u dan. Ispadaš glup i nesposoban. A što se tiče Kvesića, isto bi bilo i da je neko drugi jer to je jednostavno naš sklop. Narod bez karaktera – nažalost

 • Hahahahahahahahahahahahahhaah
  Hahahahahahahahahahahahahahhaha

  Sirokiiiii hahahahahahahahahahah

  Mostarrrrr hahahahahahahahahahahahahahahhaha

  Tuga i jad
  Hahahahahahahahahahahahahahha

 • Ahahahahhahahajahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahah boze sacuvaj

  Mostar hahahahahaha

  Siroki hahahahahahaha

Komentiraj: