Kutle: Ne očekuje se rast kamatne stope

Direktor Udruge banaka BiH Berislav Kutle izjavio je za Fenu da se u BiH, S obzirom na sve političke okolnosti, ne očekuje ponašanje kamatne stope u skladu sa inflacijom – na kreditnoj kao ni na depozitnoj strani.

Dodao je da će rekordna inflacija donijeti mnogo problema, naročito BH. građanima, jer izravno utječe na smanjenje njihovog životnog standarda.

Ona bi morala dovesti do povećanja kamate na kredite, kao i depozite s druge strane. Kažem morala, a ipak neće jer definicija novca i realnost su skoro na suprotnim stranama, istaknuo je Kutle.

Naveo je da bankarski sektor u BiH i u ovoj godini nastavlja sa svojim uspješnim radom.

To znači da ispunjava sve svoje obveze prema klijentima, zaposlenima, društvenoj zajednici i djelomično prema investitorima, odnosno vlasnicima kapitala, pojasnio je Kutle.

Naglasio je da se kreditne aktivnosti nastavljaju na prošlogodišnjoj razini, bez značajnijih povećanja.

Ta povećanja nisu ni mogla biti očekivana u ovakvim globalnim okolnostima, ali i političkoj nestabilnosti u samoj BiH, smatra Kutle.

(Fena)

12 komentara

 • Bera je dobar čovjek. O čem vi pričate, sram vas bilo? Žugate na obrazovnog i kulturnog čovjeka, zavidni ste mu, ljubomorni, zmazani, smrdite. Bera, pozdrav i podrška.

  • 24. travnja 2022. u 16:41 Iz kojega ti svemira ili rupetine ispuza i ovu spodobu nazva dobrim čovjekom? Pa ne možeš vrijeđati sve dobre ljude svijeta i u istu ravan ih svrstavati sa spodobom koja se odaziva na bera, izuzev ako ti nisi sam bera pa se zoveš “dobrim”?

 • Anonimno 16 41 je li ti to sebe opisuješ pa kome zavidi i zašto i biti ljubomoran pa mi smo kršćani to je nama strano a ovakvoj glavi i lopini biti zavidan spada u domenu gadljivosti

 • kamate idu gore
  malo po malo ove godine da zautave inflaciju od Amerike pa na dalje
  lancano
  kamate gore a nekretnine dolje
  po pravilu ekonomije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.