Kurz: Brodovi s migrantima ne smiju dospjeti u Europu – Jabuka.tv

Kurz: Brodovi s migrantima ne smiju dospjeti u Europu

U trenutku kada se Malta i Italija spore oko prihvata izbjeglica spašenih s mora, austrijski kancelar Sebastian Kurz apelira da se ne dozvoli da brodovi s migrantima dospiju u Europu.

Dok je italijanski ministar unutarnjih poslova Mateo Salvini zaprijetio da će migrante izravno vratiti u Libiju, ako ih druge zemlje članice EU ne žele prihvatiti, Kurz se izjasnio da se brodovima koji dolaze iz Afrike ne dozvoli usidrenje u zemljama članice EU.

Trenutno čeka jedan brod sa 177 spašenih izbjeglica da dobije dozvolu uplovaljavanja u jednu luku.

Italija odbija prihvatiti brod “Dichioti” talijanske obalske straže, ukazujući da su migranti spašeni iz dijela Mediterana za koji je nadležna Malta.

Kurz je, nakon telefonskog razgovora s malteškim premijerom Jozefom Muskatom, prenio da postoji suglasnost da se brodovima s izbjeglicama ne omogući dolazak do Europe.

Ti brodovi trebaju biti zaustavljeni već na vanjskoj granici EU a migranti vraćeni u zemlju podrijetla ili sigurnu treću državu na afričkom kopnu, zatražio je on.

Kurz je kazao da s malteškim kolegom zastupa isti stav da ne može svaki brod uploviti u EU, prenosi HMS.

I druge zemlje članice EU, prema njegovim riječima, ne bi trebale dopustiti da brodovi sa sjevera Afrike uplove.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Gosp.Kurz mi se potpuno slažemo,ali morate se dobro čuvati.Biti će na Vas žestoki napadi jer više nije poželjno govoriti i raditi normalno.Zna li itko od Vas tko je gđa.Merkel?

  • Koji migranti, ovo vise nema veze sa migrantima ovo je specijalni rat velikih sila, Islamskog svijeta protiv Evrope. Sve ide po smisljenom scenariju i narudzbi. Migranti ovim bolesnicima dodu tko neka roba za transport a nekima orude za specijalno vodenje rata. Zasto migranti ne idu u Katar, Emirate, Saudijsku Arabiji izd. To su naj bogatije zemlje… Nego bas u Evropu..

    • Slazem se s prvim dijelom, ali drugi ti je deplasiran. Razlog sto takvi ne idu u navedene bogate islamske zemlje je taj sto se medjusobno ne podnose najvecim dijelom i sto te drzave, za razliku od Europe, vecinom nemaju zakon o azilu i sl. Imas razlicitih frakcija Islama, razlicitih tumacenja, tako da imas umjerenije varijante i one ekstremnije, sunite, siite, itd. Budi siguran da te drzave koje bi trebale ili mogle primiti te migrante ih sigurno nece primiti ukoliko im nisu po volji, tj ako ne prakticiraju verziju islama koja je kod njih prisutna, a velikom vecinom nije.

  • Gosp. Kurz, nebi bilo lose da se ukrcate na brod i cekate , a ne tu u
    austriji!! Povedite gdju Merkel, ona ima iskustva sa migrantima!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.