Kultna franšiza “Battlestar Galactica” vraća se kao serija i film

Kultna “Battlestar Galactica” franšiza vraća se kao ribut serija na male ekrane, ali će kultni SF serijal dobiti i dugometražnu igranu verziju.

Televizijsku varijantu razvija kreator serije “Mr. Robot” scenarist Sam Esmail, dok će se film bazično oslanjati na TV-seriju iz 2004. godine, koju je stvorio i razvio Ronald D. Moore, a manje na izvornu seriju s kraja sedamdesetih, javlja Bosonoga.com.

Projekt će voditi Simon Kinberg, koji je godinama radio na X-Men franšizi i Dylan Clark koji se trudio realizirati ideju igranog “Battlestar” filma godinama, a sada definitivno imaju podršku studija “Universal” da ožive ovu kultnu naučnofantastičnu sagu.

Kinberg se oglasio povodom novosti, rekavši da je ovaj projekt za njega sveti gral fantastike.

“Battlestar Galactica” je jedan od svetih gralova znanstvene fantastike i ja ne bih mogao biti uzbuđeniji što ću imati priliku dodati nešto novo ovoj franšizi, no istovremeno poštujući ono što je učinilo tako velikom i dugovječnom, rekao je Kinberg.

Originalno “Battlestar Galactica” počela je emitiranje davne 1978. godine s jednom sezonom, te jednim dodatnim nizom epizoda dvije godine kasnije, da bi je “Star Trek” veteran, spomenuti Ronald Moore vratio u život u sjajnoj seriji od četiri sezone u razdoblju 2004 – 2009. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.