Kukić apstrahirao: RTV Herceg-Bosne je politički projekt kratkog trajanja

Početak emitiranja Televizije Herceg-Bosne prokomentarisao je sveučilišni profesor Slavo Kukić. istaknuvši kako je ova televizija politički projekt.

Kukić kaže kako generalno ne vjeruje u političke projekte, a misli da je Televizija Herceg-Bosne politički projekt te da nije u funkciji informiranja javnosti, nego treba biti u funkciji promoviranja interesa jedne političke grupacije, piše Klix.ba.

Znajući sve to nisam siguran da ona može imati dug vijek trajanja, naprotiv završit će kao mnogi politički projekti prije nje, kao što je završio Erotel, kao što je završila Naša TV, iako su u nju ušli poslodavci i neki drugi medijski projekti koje je kontrolirao HDZ, smatra Kukić.

Podvlači kako je to politički projekt jedne političke grupe i ne treba očekivati da će ispunjavati ciljeve koji se generalno postavljaju pred medije.

Pokretanjem Televizije Herceg-Bosne Čović ispunjava i ranije dano obećanje, ali ovo ne treba gledati u kontekstu toga.

Smisao RTV HB je da se zapravo Čovićev pokušaj povećanja vijeka vlastitog trajanja tako što će se javnošću unutar koje je HDZ-ovo biračko tijelo manipulirati na sve moguće načine. Onaj tko je iole ozbiljnije pratio Našu TV, iako je u nju prema dostupnim podacima tridesetak tvrtki uložilo svoj kapital, mogao je vidjeti kakav je to politički projekt jer nije mogao vidjeti niti jednu emisiju koja je utemeljena na logici novinarskog profesionalizma, sve je bilo u funkciji glasnogovornika interesa HDZ-a i njegovog vrha, izjavio je Kukić.

Takva funkcija glasnogovornika HDZ-a, nastavlja Kukić, će se i više manifestirati kod Televizije Herceg-Bosne, a on se nada da bi je to moglo ogaditi među Hrvatima u Bosni i Hercegovini te im pomoći da shvate suštinu onog čemu teži Dragan Čović.

Kukić je inače dugi niz godina bio dio Upravnog odbora Federalne televizije, koja po mnogočemu prednjači kad je riječ o novinarskom neprofesionalizmu.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Oj Slavo slavoje- ti si Slavo” dika” roda svoga izdao bi brata rođenoga…klanjas se drugoj viri , ništa ti nije sveto , nešto pričaš- samo neka se priča i eto …

 • to su pranje para od ovih lopova kakva televizija samo pjesme to je luda kuća bez granica još da bude urednikpavkovic gdje bi nam bio kraj e moj narode a voditelj vlado soljic

 • Komunjara stara ,što od njega očekivati nego napadaj na sve što je hrvatsko.Da je predsjednik nadzornog odbora RTV HB bilo bi sve ok.Ovako istrošenoj komunjari ne treba davati medijskog prostora.On i Lasić komunjara sa Uzarića su iste priče.

 • Pa nije nista slagao…aj prve prilike kad ta tv bude kritizirat nesto u zhz ja cu se skinut gol pred zupanijom…sve ce im biti samo pohvale med i mlijeko 10 nivinara iz sirokog proslo kroz vecernji..i nikad neke kritike samo mili marusic pise istinu

 • Njegov komentar stoji, to je sigurno projekt – reklama hdz-a.. Ali i znamo tko je Slavo, udbaš i veleizdajnik koji truje studente i mladež na sveučilištu, fuj… Gadne li države u pm..

 • Slavo kukić je govno od čovika i propalica od političara.
  Kao i onaj propalitet i političke prostitutke iz sarajstana kojima služi za uspostavu jedinstvene građanske. šerijatske alijine terorističke džamahirije
  Š to prije je šejtan odnese tobolje za sve nas..

 • Majmune komunjarski, lopove iantihrvatska ništarijo! Znaš kritizirati i kakiti, a istodobno gostuješ svakodnevno na sarajevskim islamističkim, komunističkim, projugoslavenskim i drugim televizijama, ližeš muslimanske šupke i pričaš šuplje priče. Ti i Sejdo Komšić ista ste vrsta, ito govno i isto antoihrvatski raspoloženi. Govorite istim jezikom, koji nije hrvatski, nego je mješavina srpskog i turskog, koji tvoje gazde zovu bosanskim. A taj je jezik ništarija, kao što si i ti. Cijeli si živort bio pokvarenjak i svojković, što je jasno s obzirom na imovinu koju imaš. Objasni odakle ti sve to. Ti si jedan obični kriminalac. Sejdo ti naviše sliči, osobito po količini alkohola koji obojica poločete.

 • Slavo Kukic je dubre ali je sve istina sto je rekao… Na zalost imamo dva zla ove sto prde i pusu u prkno bosnjacima Komdici, Slavo i njima slicni i imamo ove nase lopove koji glume patriote, hrvatine a sve pokradose i unistise. Pa nije Komsic i Kukic unistili Aluminij. Zna se tko je.. Od dva zla neznam koje je vece… Svi rade za svoj interes i na stetu hrvatskog naroda i malog covjeka..

 • Kukicu mrzim te ko dzukelu ali ovaj put si u pravu, to je TV Covica po ugledu na albansku televiziju Envera Hodze.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.