Kujundžić obećao pomoć SKB Mostar

Ministar zdravstva Republike Hrvatske Milan Kujundžić boravio je u ponedjeljak u Mostaru gdje je razgovarao s federalnim ministrom zdravstva Vjekoslavom Mandićem te čelnicima Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, Sveučilišta u Mostaru i Medicinskog fakulteta.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim problemima s kojima se susreće SKB Mostar, a uz ostalo, o specijalizacijama, nostrifikacijama, transplantaciji organa bolesnika BiH u Hrvatskoj, kao i financijskim problemima te bolnice.

Govoreći o specijalizacijama, ministar Kujundžić je kazao kako je po tom pitanju već poduzeo određene predradnje, kako specijalizanti iz SKB-a Mostar ili drugih medicinskih ustanova u BiH, ne bi kao do sada, imali formalni problem oko nostrifikacije i dobivanja licence te kako bi mogli biti na jednom dijelu specijalizacije u hrvatskim bolnicama.

Govoreći o početku transplantacije organa u Hrvatskoj, Kujundžić je ustvrdio kako bi Hrvati iz BiH bez ikakvih formalnih zapreka trebali ulazili u transplatacijske postupke u Hrvatskoj, a čime bi se, po njegovu mišljenju, potaknula i eksplantacija u BiH.

Hrvatski ministar je kazao kako se na sastanku razgovaralo i o dugovanjima i nedostatku novca u SKB Mostar te dodao kako bi Hrvatska sa svoje strane pomogla da dio troškova za teže bolesti, koje se ne mogu liječiti u SBK Mostar, idu na trošak HZZO-a.

”Razgovarali smo i o problemu nostrifikacija, ne samo studenata medicine, nego i drugih te smo se usuglasili da ćemo vrlo brzo raditi bilateralna tijela i pokušati pojednostaviti postupke na dobrobiti Hrvata u BiH”, kazao je hrvatski ministar Kujundžić.

Federalni ministar Mandić zahvalio je na dolasku hrvatskom ministru, kazavši kako se nada uspješnoj i plodonosnoj suradnji u budućnosti.

Govoreći o transplantaciji organa pacijentima iz BiH u Hrvatskoj, Mandić je kazao kako je tim povodom, slijedećeg mjeseca u Zagrebu, dogovoren sastanak na kojem će se potpisati protokol o suradnji za transplantaciju.

”Taj protokol se ne odnosi samo na Hrvate u BiH, nego na sve građane FBiH koji će po istim načelima imati pravo na transplantaciju u Republici Hrvatskoj”, kazao je Mandić.

Pored ministara Kujundžića i Mandića sastanku je nazočila i rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić, ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Milenko Bevanda.

Domaćini su zahvalili ministrima na dolasku, izrazivši nadu kako će problemi u SKB Mostar o kojima su danas razgovarali biti riješeni u najkraćem roku.

(FENA)


10 komentara

 • Pomoc upravi te bolnice ,koliko god daim dadnu to ode u privatne svrhe kad bi se javnosti dalo u uvid koliko dato bolnici toj a koliko otislo u nju a koliko u privatne svrhe ,bolje nek ne daju svakako ce potonuti kad tada ,tada ce se narod tek trznuti kad ne budu imali gdje otici se ljeciti .

  • Kvesicu,ravnatelju,sto ne das konacno taj minorni novac za popravak nekih aparata????? Godinama ne rade a pacijenti crkavaju …sto od bolova..sto od financijske nemogucnosti otici dalje u druge gradove! Gdje nestade Etika Kvesicu zaboga…ako ju je ikad i bilo???

 • A u bolnici nema grijanja ni tople vode, a -5 temperatura.
  Pa kako uopće funkcionira bolnica bez tople vode i grijanja a i lijekove i higijenu i sve ostalo moraš kupiti.

  • Znas kako funkcionira kada ta vasa vukojebina od zupanija se spoji sa nekom normalnom sredinom iotppcne placati svoje dugove prema svima onda mozemo razgovarati o necemu…stvar je da tu najvise kradu oni mesari pravasi branitelji nacionalnih interesa itd itd itd…..

 • Jeste li bili u Splitu ili u Zagrebu j bolnici?
  Mislite da je tamo bolje?
  E ja sam bila i ne bi vam pozelila da idete jer nije nista bolje ..
  Pregledi se cekaju po pola god.
  Hladno nema grijanja u Splitu.
  Sve morate kupiti od ljekova higijenskig pribora ljubaznosti (cast iznimkama) i tako dalje i tako blize.
  Ovdje ne migu shvatiti zupanije koje svoje obveze ne uplacuju (pogotovo nasa ZZH)niti za bolnicu niti za studenski dom niti doprinose djelatnicima …
  Dobro bolnica ikako radi..

 • A kako da radi anonimno uopće bez grijanja i tople vode a o ostalo moraš sve kupiti pa i lijekove i gazu toalet papir itd.A što se čekanja tiče ista je to š kola prepisana iz HR. Stažisti rade a potpisuju doktori.mene su stažisti pregledali zadržavali i čekali nešto cijeli dan i poslali me kući ako se pogorša da dođem
  / sutra/ ne danas jer sutra je novi stažist/i uzmem papir i pročitam, kući, na nalazu samo osobni podaci i od čega bolujem a nalaz glasi*NALAZ NIJE ZAVRŠEN* velikim slovima napisano na sredini papira i to je potpisao tamo negdje doktor i stažist i dali
  mi.

 • Ministre Kujunđžiću požuri sa donacijom ide Božić,Nova godina a ima još par doktora koji nemaju novi Audi-A-6 i novog Mrcedesa.Vidite im imovinske kartice i mjesečna primanja i vidjet će te gdje su ti silni milijuni koji nedostaju.Kuće,stanovi,stanovi po RH-oj,Dionice u velikim kompanijama,firmama,privatne firme,ordinacije,poliklinike,ljekarne bjesni auti,u njih,djece,ljubavnica,ljubavnika,vikendice itd. Bože sačuvaj ovoga javašluka i lopovluka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.