Kuhari upozorili: Na ovo trebate obratiti pozornost kada jedete u restoranu

Kuhari i kuhinjsko osoblje poznaju kako funkcionira rad i priprema hrane, bolje od bilo koga. Upravo stoga, itekako je dobro znati što oni prvo primijete kada jedu u nekom drugom restoranu i na što treba obratiti pozornost. Svoje su savjetepodijelili na društvenoj mreži Reddit. 

Zasigurno ćete prvo primijetiti menije koje će vam donijeti na stol. Ako su prljavi, onda su vjerojatno i druge stvari u tom restoranu, upozoravaju.

Svakako je prednost ako jelovnik ne sadrži prevelik izbor jela jer to je “alarm” da će vam vjerojatno biti poslužena neka namirnica koja je bila zamrznuta. Ako imate na izbor tek nekoliko jela, to znači da su se kuhari u tim jelima zaista usavršili i da ćete dobiti kvalitetan obrok koji god odaberete s popisa.

Svakako pitajte otkud su morski plodovi ako ih naručujete. Ako konobari nemaju informaciju ili vam ne žele reći, to nemojte naručivati.

Ako znate da je za neko jelo potrebno malo dulje vrijeme da se pripremi, a vi ga dobijete relativno brzo, znajte da je unaprijed pripremljeno. Ali to je “crvena zsatavica” samo ako je riječ o situaciji da restoran nije prepun gostiju. Ako se mučite naći slobodno mjesto, onda je prethodno opisan scenarij samo znak da su se kuhari dobro pripremili.

Neljubazno osoblje veliki je nedostatak mnogih ugostiteljskih objekata, a ako ste primijetili da konobari i drugo osoblje ne komuniciraju međusobno, to je znak da odete na neko drugo mjesto, piše Večernji.hr.

Ako su konobari neljubazni i frustrirani na tom radnom mjestu, znači da se stvari nisu dobro posložile i da negdje nešto ne štima. Tu su i veće vjerojatnosti da neće dobiti kvalitetan obrok, poručuju kuhari na Redditu.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.