Kuća s neobičnim krovom koji smanjuje troškove i vrijeme gradnje

Kristof Crolla i Julien Klisz iz japanskog arhitektonskog studija Laboratory for Explorative Architecture & Design (LEAD) osmislili su konceptualni dizajn za opuštajuću oazu koja savršeno odgovara sjevernom planinskom području idiličnog Hokkaida.

Uzimajući u obzir dramatično prirodno okruženje i ekološke principe dizajnirali su eksperimentalnu građevinu po imenu YEZO.

Cjelokupni dizajn YEZO-a spoj je estetike i algoritma koji je studio optimizirao za izradu iz jednog kalupa s ciljem smanjivanja troškova proizvodnje i skraćivanja vremena isporuke materijala.

YEZO karakterizira fluidan i elegantan prostor s jedinstvenim zakrivljenim krovom i donjom drvenom konstrukcijom koja se sastoji od održivih GluLam greda obješenih na središnji betonski dimnjak te obloženih lokalno dobavljenim crnim škriljevcem, piše Dnevnik.hr.

Ne samo da oblik krova stvara prostranu unutrašnjost i odgovarajuće mjesto za središnji dimnjak, već i zahtijeva manju količinu tradicionalnog materijala za njegovu izradu.

Povrh svega, sam izgled ove privatne kuće napravljene za anonimnog klijenta savršeno se uklapa u okoliš najsjevernijeg japanskog otoka.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • ”Kuća s neobičnim krovom koji smanjuje troškove i vrijeme gradnje” ovo me podsjeća na onaj vic Vjeruješ li ti meni ili svojim očima. Da ovaj krov smanjuje troškove i vrijeme gradnje pa kako to možeš napisati a da nosiš glavu na ramenima, s pretpostavkom da u njoj ima nešto.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.