Kružni tok u Ljubuškom uvelike će rasteretiti promet

Nakon dva mjeseca intenzivnih radova ovih je dana u funkciju pušten novi kružni tok u Ljubuškom, koji se nalazi na križanju Ulice bana Jelačića i Ulice Stjepana Radića.

Ivan Bebek, savjetnik općinskog načelnika za ekonomski razvoj, kazao je za Dnevni list kako je izgradnja ovog kružnog toka dobra pretpostavka za daljnji nastavak radova,odnosno izgradnju zapadne zaobilaznice, koja će se vezati za ovaj kružni tok.

“Radovi su se odvijali prema planiranoj dinamici, a prezadovoljni smo kvalitetom odrađenoga posla. Nisu probijani rokovi za vrijeme izvođenja radova kao ni planirani financijski izdaci, koji su iznosili 300.000 KM”, kazao je Bebek, dodajući kako će ovaj kružni tok uvelike rasteretiti promet u ovom dijelu.

Podsjetimo, izgradnja ovog kružnog toka je nastavak suradnje Općine Ljubuški i JP Autoceste Federacije BiH, odnosno bio je ovo nastavak faze izgradnje regionalne ceste R424.

Dužnost općine u ovom projektu je bila pripremiti teren do početka izgradnje te riješiti imovinskopravne odnose.

Ovim kružnim tokom dobrim dijelom je se riješio put prema Humcu, a Novo groblje koje se nalazi u neposrednoj blizini kružnog raskrižja završetkom radova je dobilo parkirališni prostor.

Dnevni list6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.