Kronični problemi u BiH: Broj migranata sve veći, nedostaje graničnih policajaca

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH koje je u ponedjeljak u Trebinju posjetilo Zajednički centar za policijsku suradnju BiH, Crne Gore i Srbije da bi sagledalo kako se upravlja migrantskom krizom, ustvrdilo je da će ponovo zatražiti posebnu sjednicu parlamenta o ovoj temi, da bi se naložilo Vijeću ministara da počne raditi svoj posao.

Članovi parlamentarnog izaslanstva razgovarali su s direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem, koji je istaknuo da se zbog migrantske krize situacija na području granice BiH prilično usložnjava, te upozorio da se broj migranata povećava, a da je konstantno mali broj graničnih policajaca.

Mi pokušavamo naći mogućnosti i rješenja da bi sveukupnu situaciji na granicama doveli u zadovoljavajuće stanje, rekao je Galić.

Prema podacima Granične policije, ove godini u BiH je ušlo 13.684 migranta, a granična policija odvratila je od tog pokušaja 8.600 migranata.

On je upozorio da je povećan broj migranata u Grčkoj, a Turska ih drži oko milijun i da će, ako ih oni puste, to biti problem za BiH.

Mi imam sada volju od Vijeća ministara da nam daju 160 policijskih službenika, 100 ih treba krenuti na školovanje, ali ta procedura selekcije je zahtjevna, čak bi je nazvao i konfuznom, jer nakon što se izvrši odabir, dođe na desetine žalbi i to nam uzima vremena, kaže Galić.

(Srna)


2 komentara

 • Problem ce se rijesiti povecanjem broja policajaca
  Sto je slijedece
  Parole svi smo mi granicni policajci
  No pasaran
  Ma

  1
  1
 • Mi ne možemo preći granicu ni jednu ,ni prema Hr bez urednih papira i novaca a oni mogu,mogu šta hoće jer je potpisano i sve im osigurano.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.