Krizni stožer FBiH predložio da policijski sat ipak ostane od 21:00 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na sastanku u utorak predložio Vladi Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje zabrane kretanja u vrijeme ramazana te da se postojeće mjere produže za sljedećih sedam dana.

Nakon sastanka premijera Federacije BiH sa županijskim premijerima u ponedjeljak, Fadil Novalić je naložio Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva da razmotri potencijalno ublažavanje epidemioloških mjera, odnosno da policijski sat bude pomjeren s 21:00 na 23:00 sata.

Novalić razgovarao sa županijskim premijerima: Županije predložile pomjeranje policijskog sata

Do ove ideje je došlo nakon što su u Županiji Sarajevo ovog tjedna ublažene mjere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, no ta je odluka donesena s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitaliziranih u toj županiji.

Zahtjev za popuštanje mjere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije BiH čini se da nisu dovoljno dobri kao u Županiji Sarajevo, tvrdi Klix.

SDA traži da se zbog ramazana policijski sat pomjeri na 23 sata

Ranije je donesena odluka da se ujednači policijski sat u cijelom entitetu, a tako bi trebalo ostati najmanje do četvrtka kada će u Vladi FBiH biti održan sastanak.

Napominjemo da Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.

Produžene mjere u ŽZH

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.