Krišto sa Zelenskim: BiH čvrsto stoji uz Ukrajinu

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto održala je u Tirani bilateralni susret s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u okviru summita Ukrajina-Jugoistočna Europa.

Krišto je na početku susreta kazala da Bosna i Hercegovina snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu u njezinim naporima za očuvanjem suvereniteta i sigurnosti.

Iskazala je suosjećanje s ukrajinskim narodom naglasivši da razumije i dijeli njihovu bol i patnju kroz koju prolaze. Istaknula je da sukladno s bh. opredjeljenjem za europske i civilizacijske vrijednosti, Bosna i Hercegovina u potpunosti slijedi stavove Europske unije u vezi s vanjskom politikom kada je riječ i o odnosu prema ratu u Ukrajini.

Naglasila je kako kao predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, osjeća duboku odgovornost prema svojoj domovini i regiji u cjelini, obzirom da je naša zemlja doživjela bespuće rata. Bosna i Hercegovina ima bogatu povijest i kulturu koja sve koji žive u njoj obvezuje da budemo aktivni sudionici u promicanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

Stoga, želim naglasiti kako je Bosna i Hercegovina spremna sudjelovati u svim inicijativama koje promiču mirno rješenje sukoba i izgradnju povjerenja među stranama, kazala je predsjedateljica Krišto.

U tom ozračju, iskazala je uvjerenje da će predanost suradnji s europskim partnerima omogućiti zajedničko djelovanje u rješavanju kriza i izgradnji prosperitetne budućnosti za cijelu regiju.

Volodimir Zelenski na X-u komentirao objavu Borjane Krišto

Predsjednik Zelenski je zahvalio na dosadašnjoj podršci i kazao da će Bosna i Hercegovina biti pozvana na skorašnji Mirovni summit u Švicarskoj.

Krišto je još jednom čestitala predsjedniku Zelenskom i ukrajinskom narodu na otvaranju pregovora s EU. Kazala je kako BiH također u ožujku očekuje otvaranje pregovora i dijeli zajedničku viziju za bolji i sigurniji život svih u Europi i širom svijeta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Čović: Nastavljamo stajati uz narod Ukrajine

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Ovo je za povratiti, cemu ovolika ulizacina ukrajini a posebno ovom postavljenom “svecu”, ovo se vise ne moze ni gledati ni slusati,vrijedjate nam razum!

  • Zapadna banda, bez morala, bez postenja, bez vire, bez savisti.
    Treba im rat, inflacije, klimatske promjene, pandemije, dok nas ne uvuku u globalnu diktaturu sa IHR/WHI-ugovorom. Od tome ni slova na bilo kojem portalu.

  • Kako možeš u oči lagati kao da ovaj narod ništa ne kopča.Ja bi se stidio da sam na tvom mjestu ikud kroz narod proći.čuj BiH čvrsto stoji uz Ukrajinu.ajedino što je tačno da stoje pojedinci a veoma velika većina ne stoji.Primjer RS ne stoji a u Federaciji tu i tamo poneko.Nek ona objavi te famozne podatke koje samo ona zna i nas zatupljuje da je bijelo crno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.