Krišto: Rast moramo temeljiti na inovacijama, digitalizaciji i dekarbonizaciji

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se u srijedu u Sarajevu na otvaranju konferencije ”Javno-privatni dijalog” u organizaciji Američke trgovačke komore u BiH.

Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina malo i otvoreno gospodarstvo na rubu Europske unije, čiji su oporavak i rast uvelike uvjetovani kako kretanjima u regionalnoj i europskoj tako i globalnoj ekonomskoj sceni.

Dodala je da naša primarna i strateška zadaća jeste da uvažavajući interese brojnih unutarnjih i vanjskih aktera, vođeni unutarnjim konsenzusom i suglasjem, kreiramo i dostignemo viziju poželjne budućnosti te u što kraćem roku ostvarimo vidljiv napredak.

Istaknula je kako je odgovornost svih u Bosni i Hercegovini, sa svih razina vlasti, neumorno raditi i učiniti dodatne napore kako bi se ubrzali nužni reformski procesi koji će omogućiti kvalitetniji život građanima, jer ključ za ekonomski uspjeh i gospodarski rast ovisi prije svega o nama samima, o našoj predanosti i volji da stvorimo nove vrijednosti i dobra te poboljšamo kvalitetu postojećih.

Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina danas ponovno na ispravnom putu kad su u pitanju smjer prema Europskoj uniji i provođenje nužnih reformskih procesa.

Naglasila je da su dobiveni kandidacijski status i stabiliziranje unutarnjih političkih prilika pozitivni impulsi i najbolji poticaji da u novoj realnosti kreiramo pozitivan ambijent te odlučno poduzmemo nužne korake koji će doprinijeti rastu.

Rastu koji će biti zasnovanom prije svega na inovacijama, digitalizaciji, dekarbonizaciji, jednom novom geopolitičkom pozicioniranju lanaca vrijednosti i mjestu bh. kompanija u njima, kao i rastućem prilikama za inozemne izravne investicije, rekla je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja Krišto je upoznala nazočne da je Vijeće ministara BiH prošli tjedan usvojilo Prijedlog programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023. – 2025. godine, bitni strateški dokument koji će doprinijeti ostvarenju održivog ekonomskog rasta i jačoj socijalnoj koheziji, a sve kako bi Bosna i Hercegovina postigla inkluzivan i održiv razvitak, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Dekarbonizaciji?! jesi li to usvojila globalističku retoriku….C02 je osnov života a ne neki problem. bez C02 života nema…..

  • Krišto oli ti ga Borjana, nemoze naprijed ova zemlja nema sanse, i sama to znaš, dok se nerješi LOPOVLUK od strane vas i vaših/eg nadređenog njegovih stranačkih kolega zna se kojih, ministara (eto sad imate nove ministre pa malo procesljajte njihove imovinske kartice vjerujte da se može svasta nac ili ce te opet oci zatvorit kao i do sad a nama prodavat maglu) SITI SMO VISE. zna se da je bih jedna od prvih zemalja po korupciji.. tako da nemoj vise diplit.. a i vi iz jabuke ima dosta ljepših tema za pročitati a ne ove budalastine.. malo poradite na sebi.. i vi mi idete na neku stvar.

  • Ha-ha, jada.Čovjek mora stvarno biti zamagljen da bi koristio ove pojmove na sadašnjem stupnju razvoja.Ženo vrati se u stvarnost.

  • Jedino što raste su vaše plaće koje kupite od jadnog i napaćenog naroda i šta to vi možete otvorit pa da nešto raste jedino možete zatvorit samo pogledaj koliko je tvojih susjeda otišlo trbuhom za kruhom da ne govorim ili pišem o ostalima jer nebi stigo napisat za mjesec dana hvala

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.